Tyytyväisyystakuun ehdot

Näin toimii Insinööriliiton tyytyväisyystakuu. Kun liityt Insinööriliiton jäseneksi, käytössäsi on ainutlaatuinen tyytyväisyystakuu.

Voit tutustua 3 kk:n ajan liiton jäsenetuihin ja -palveluihin ja varmistua, että liiton jäsenyys vastaa odotuksiasi. Jos emme pysty täyttämään odotuksiasi, ja päätät jäsenyytesi ennen 3 kk:n täyttymistä, hyvitämme jo maksetun jäsenmaksusi takaisin.

Esimerkki 1
Kun liityt jäseneksi 1.10.2023, voit tutustua Insinööriliiton etuihin ja palveluihin kaikessa rauhassa kolmen kuukauden ajan. Jos kuitenkin päätät erota tyytyväisyystakuun aikana ja haluat jäsenmaksusi takaisin, ilmoita erostasi kirjallisesti viimeistään 31.12.2023.

Esimerkki 2
Kun liityt 17.1.2024, tyytyväisyystakuusi kestää 16.4.2024 asti.

Esimerkki 3
Jos liityt jäseneksi 1.1.2024 ja ilmoitat erostasi 1.4.2024, tyytyväisyystakuu ei ole kohdallasi voimassa. Silloin jäsenyytesi päättyy erokuukauden lopussa.

Rajoitukset

• Takuu on henkilökohtainen ja sen voi hyödyntää vain kerran.
• Tyytyväisyystakuu koskee vain Insinööriliiton täyttä jäsenmaksua maksavia jäseniä. Mikäli jäsenelle on myönnetty jäsenmaksualennus, hän ei ole oikeutettu jäsenmaksupalautukseen. Alennusta jäsenmaksusta saavat muun muassa vastavalmistuneet, jotka ovat olleet Insinööriliiton opiskelijajäseniä, työttömät, lomautetut, päätoimiset opiskelijat, erityisen alhaista tuloa nauttivat, eläkeläiset, pitkäaikaisesta sairaudesta kärsivät, palkattomalla perhe- ja vuorotteluvapaalla olevat sekä varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat.
• Jäsenmaksupalautus tehdään vain jo suoritetusta jäsenmaksusta.
• Mahdollisuus tyytyväisyystakuuseen evätään, mikäli etua käytetään väärin.
• Jäsenmaksupalautus ei koske mahdollista työttömyyskassan jäsenmaksua.
• Tyytyväisyystakuun aikana lakkoavustusta saanut ei ole oikeutettu erotessaan jäsenmaksupalautukseen.

Jos uusi jäsen päättää erota 3 kk:n tyytyväisyystakuun aikana, hänen on lähetettävä siitä kirjallinen viesti osoitteeseen asiakaspalvelu@ilry.fi. Viestin aiheeksi tulee merkitä “Tyytyväisyystakuu”.

• Ainoastaan jäsensivujen eAsioinnissa tehty eroilmoitus ei oikeuta jäsenmaksupalautukseen, jos erillistä eroilmoitusta ei ole lähetetty asiakaspalvelun sähköpostiin.

• Mikäli liityit myös yritysyhdistykseen, tyytyväisyystakuu ei koske sitä, etkä ole sen osalta oikeutettu jäsenmaksun palautukseen, jos eroat koeaikana.

• Mikäli sinulla on maksamattomia jäsenmaksueriä Insinööriliiton aikaisemmasta jäsenyydestä, tyytyväisyystakuu ei koske näitä eriä, etkä esimerkiksi voisi saada jäsenmaksupalautusta näistä maksueristä.

• Vaikka olisit suorittanut aikaisempaan Insinööriliiton jäsenyyteen liittyviä maksamattomia jäsenmaksusuorituksia ennen uudelleen liittymistä, koskee tyytyväisyystakuu vain uudelleen liittymisen jäsenmaksueriä.

• Mikäli päätät erota tyytyväisyystakuun aikana, et ole enää oikeutettu käyttämään Insinööriliiton etuja ja esimerkiksi osallistumaan koulutuksiin, vaikka olisit ilmoittautunut niihin jäsenyyden aikana.

• Insinööriliiton yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut eivät ole voimassa mahdollisen eron jälkeen, vaikka ne olisi lunastettu jäsenyyden aikana.