Onnea tuore insinööri

Jos insinööriksi valmistuminen on nyt ajankohtaista ja olet siirtymässä työelämään, muista pysyä hyvässä porukassa. Tee valmistumisilmoitus Insinööriliiton jäsensivuilla, jos olet jo Insinööriopiskelijaliiton jäsen. Jos et ole vielä liiton jäsen, liity nyt. Kun hakemuksesi on hyväksytty katsotaan jäsenyytesi alkaneen sinä päivänä, kun täytit sähköisen lomakkeen. Turvaa työelämäsi ja nauti satojen eurojen jäseneduista.

 

Insinööriopiskelijaliiton jäsen

Jos kuulut jo Insinööriopiskelijaliittoon, kaikki palvelut ja edut säilyvät ennallaan, kun teet insinööritutkinnon tehtyäsi valmistumisilmoituksen. Siirtyessäsi varsinaiseksi jäseneksi saat alennusta liittomaksusta 14 euroa/kk ensimmäiset 1,5 vuotta. Tuntuva säästö, joka kannattaa hyödyntää.

 

Ilmoita valmistumisesta

Jos et ole vielä liiton jäsen, liity nyt

Opiskeletko insinööriksi, rakennusarkkitehdiksi tai -mestariksi? Insinööriopiskelijaliittoon voi liittyä missä tahansa opiskelun vaiheessa vain 30 euron kertamaksulla. Opiskelijajäsenyyden pituudesta riippumatta saat valmistumisilmoituksen tehtyäsi 1,5 vuoden ajan alennusta varsinaisen jäsenen liittomaksusta. Koskaan ei ole liian myöhäistä liittyä liittoon.

Alkupalkkasuositus 2022 valmistuville insinööreille

Palkkasuositukset koskevat tehtäviä, jotka vastaavat insinöörikoulutusta sekä ovat vakituisia ja kokopäiväisiä. Palkkatasoon vaikuttaa  tehtävien vaativuus. Jos sinulla on ennen valmistumista hankittua työkokemusta paljon, voi olettaa, että sinulla on myös valmiudet työskennellä vaativammissa tehtävissä. Myös alalla on vaikutusta palkkatasoon.

Suosituspalkat on laskettu 37,5 työtunnin mukaan, eivätkä ne sisällä ylitöitä ja tulospalkkioita. Määräaikaisissa tehtävissä palkkaus jää usein alle suositusten. Vähäisellä työkokemuksella tarkoitetaan insinööri, AMK-tutkintoa sekä siihen liittyvää pakollista harjoittelua.

Vähän työkokemusta Kohtalaisesti työkokemusta
Pk-seutu 3 300 e/kk 3 600 e/kk
Muu Suomi 3 200 e/kk 3 500 e/kk

Juhli valmistumista, hanki insinöörisormus

Tiesitkö, että insinööreillä on ihan oma sormus. Sen keskiössä komeilee taidegraafikko Olof Erikssonin Insinööriliitolle suunnittelema tunnus, suhdeviivaimen poikkileikkaus. Insinöörisormus ja rintamerkki ovat ammattikunnan näyttäviä tunnuksia, jotka kertovat ammattikunniasta ja perinteestä. Kaikki valmistuvat insinöörit voivat kantaa sormusta, mutta jäsen voi hankkia sormuksen edullisemmin.

Palkkasuositukset opiskelijoille

Kesätyö- ja harjoittelupalkkasuosituksia voi soveltaa insinööriopintoihin liittyviin tehtäviin. Joissakin tehtävissä palkka määräytyy voimassa olevan työehtosopimuksen mukaan. Suositukset perustuvat opiskelijoiden työssäkäyntitutkimuksen tuloksiin ja yleiseen ansiokehitykseen. Palkat eivät sisällä ylitöitä tai muita lisiä.

Suoritettujen opintojen määrä opintopisteinä Suosituspalkka, e/kk
alle 100 op 2 100 – 2 400
100-150 op 2 300 – 2 500
150-200 op 2 400 – 2 700
yli 200 op 2 500 – 3 000

Tiedätkö, mitä insinööri ansaitsee?

Insinööriliiton vuosittain julkaistavat palkkatilastot perustuvat tuhansien insinöörien ja tekniikan alan ammattilaisten palkkatietoihin. Kun olet valmis insinööri ja liiton jäsen, voit arvioida palkkatasosi taulukoiden ja vain liiton jäsenille tarkoitetun Palkkanosturi-työkalun avulla. Kun oma arvio ei riitä, liiton henkilökohtainen palkkaneuvonta on myös liittoon kuuluvien opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden apuna.