Opiskelijat lukuina

Olet tehnyt hienon valinnan - sinusta tulee isona insinööri!

 

 

Insinöörinä:

 • kehität tulevaisuutta
 • korjaat entistä ja luot uutta
 • sovellat tietojasi käytännössä
 • olet asiantuntija
 • voit markkinoida, johtaa tai suunnitella
 • voit työskennellä kansainvälisesti
 • tuhansia aloja ja ammattinimikkeitä
 • saat hyvää palkkaa työstäsi

 

 

Insinööriopiskelijan oma liitto

 

Insinööriliitto yhdistää työelämässä olevat insinöörit ja muut tekniikan alan ammattilaiset sekä insinööriopiskelijat samaan porukkaan, omaan ammattiliittoon. Insinööriopiskelijana liityt Insinööriliittoon Insinööriopiskelijaliiton kautta.  Kun valmistut ammattikorkeakoulusta insinööriksi, teet liittoon valmistumisilmoituksen ja pääset jatkamaan insinöörijäsenenä toisessa, alueellisessa jäsenjärjestössä.

Insinööriopiskelijan jäsenmaksu on 30 euron kertamaksu, joka kattaa viiden vuoden jäsenyysajan. Jos insinööriopintosi kestävät yli viisi vuotta, on jäsenmaksu 30 euroa vuodessa valmistumiseen asti.*

Voit liittyä opiskelijajäseneksi kun tiedät opintojesi aloituspäivän. Jäsenyys voi alkaa aikaisintaan opintojen alettua.

Lue lisää ja liity jäseneksi!

Jäseneksi voit liittyä sähköisen lomakkeen sijaan myös omalla ammattikorkeakoulullasi aloitusviikoista lähtien täyttämällä paperilomakkeen.

Opiskelijajäseneksi voi liittyä kun opiskelee ensimmäistä insinööritutkintoaan. Toista insinööritutkintoa tai muuntokoulutusta toiseen insinööritutkintoon opiskellessaan ei voi enää liittyä toiseen kertaan opiskelijajäseneksi, jos on jo ensimmäisen tutkinnon aikana ollut opiskelijajäsen.

*IOL:n jäsenmaksu on 30 €, kattaen viiden vuoden jäsenyyden. Viiden vuoden jäsenyyden jälkeen vuosittainen jäsenmaksu on 30 €. Uudelleen IOL:n jäseneksi liittyvältä veloitetaan 30 € jäsenmaksu. Aiempien jäsenyyksien kesto lasketaan mukaan viiden vuoden jäsenmaksujaksoon.

Vinkit opiskelun aloitukseen

 

Inssikulttuuri tutuksi!

Insinööriopiskelijaliitto, tuttavallisemmin IOL, yhdessä paikallisyhdistysten kanssa ylläpitää ja kehittää insinööriopiskelijoiden omaa opiskelijakulttuuria.

Tässä tärkeimmät tärpit opintojen alkuun insinööriopiskelijoiden varusteista:Imppulakki

 • Ensimmäisen opiskeluvuoden vapusta lähtien opiskelija saa painaa päähänsä Insinöörilakin eli tuttavallisemmin imppulakin.
 • Insinööriopiskelijan tunnistaa heti opintojen alusta opiskelijahaalareista. Haalarit on erivärisiä, sillä värit kertovat joko oppilaitoksesta tai yhdistyksestä, johon opiskelija kuuluu. Haalarit hankitaan oman paikallisyhdistyksen, opiskelijakunnan tai ammattikorkeakoulun kautta (käytännöt vaihtelevat kouluittain).
 • Insinöörijuhliin kuuluu aina musiikki ja erityisesti juomalaulut. Insinööriopiskelijaliitto lanseerasi vuonna 2004 ensimmäisen valtakunnallisen laulukirjan eli Laulumatin. Laulumatista on ilmentynyt jo toinen painos mikä on saatavilla paikallisyhdistyksiltä kautta maan.

 

ASTin-risteily

Valtakunnallinen Aloittavien ja aloittava mielisten tekniikan opiskelijoiden starttiristeily järjestetään 28.-29.9.2017. ASTin-risteilystä vastaa Länsi-Suomen Insinööriopiskelijoiden (LäSIO) - lähde mukaan tutustumaan insinööriopiskelijoihin eri puolilta Suomea! Risteilyohjelmassa on perinteinen rastikierros, huikeat toogabileet ja insinöörikaraoke palkintoineen.
Kysy paikallisyhdistykseltäsi lisätietoa tapahtumasta.

Tule mukaan somessa!

Insinööriopiskelijaliitto
Facebook
Instagram
Twitter

Insinööriliitto
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn

Kysyttävää liitosta?

Lisätietoa liittymisestä ja jäsenyydestä saat täältä.

Insinööriliiton asiakaspalvelu auttaa kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä

Arkisin klo 9-16
asiakaspalvelu@ilry.fi
0201 801 801 (8,8 snt / min)