Opiskelijakulttuuri

Opiskelijan arkeen kuuluu isona osana opiskelijakulttuuri ja erilaiset opiskelijatapahtumat. Näissä tapahtumissa opiskelijan tärkein asu on tietysti omat opiskelijahaalarit ja niihin kerättävät merkit. Tekniikan opiskelijoilla ja asiantuntijoilla, sekä Insinööriliitolla on oma kulttuurinsa ja perinteet. Kulttuurin näkyvämpänä osana toimii insinöörilakki, jonka käytöllä on omat perinteet ja säännöt.

Tutustu lakin käyttöön

Paikallisyhdistykset toimivat opiskelupaikkakunnallasi opiskelijakulttuurin tuottajina, joten kannattaa ahkerasti seurata millaisia tapahtumia on tiedossa pitkin vuotta. Lisäksi Insinööriopiskelijaliitolla on kolme isoa valtakunnallista tapahtumaa; Insinööriopiskelijapäivät, ASTin-risteily ja Inssicooper, jotka tuovat yhteen tekniikan opiskelijat ympäri Suomea.

Insinööriopiskelijapäivät 12.-14.4.2024 Porissa

Vuoden kohokohta on keväällä järjestettävät Insinööriopiskelijapäivät. Tapahtumaan kuuluu perinteisesti avajaiset kunniavieraineen, leikkimielinen rastikierros pitkin kaupunkia ja loppubileet esiintyjineen. Asiallisempaa ohjelmaa, kuten poliittisia seminaareja, on myös järjestetty.

Insinööriopiskelijapäiville eli IOP:lle osallistuu joka vuosi myös valmistuneita insinöörejä, jotka käyvät verestämässä muistoja opiskeluajoilta.

IOP on ehdottomasti osallistumisen arvoinen tapahtuma jokaiselle insinööriopiskelijalle.

Valtakunnalliseksi tapahtumaksi noussut Aloittavien ja aloittavanmielisten tekniikan opiskelijoiden starttiristeily, tuttavallisemmin ASTin-risteily, on Länsi-Suomen Insinööriopiskelijoiden (LäSIO) järjestämä risteily. Kouluvuosi starttaa täyteen vauhtiin viimeistään syyskuussa ASTinilla.

Risteilyohjelmassa on muun muassa perinteinen rastikierros, huikeat toogabileet ja insinöörikaraoke palkintoineen.

Risteily järjestetään vuonna 2024 lokakuussa. Kysy paikallisyhdistykseltäsi lisätietoa tapahtumasta.

Jo perinteeksi muodostunut InssiCooper on vaellustapahtuma, joka kokoaa opiskelijoita ympäri Suomea vaeltamaan syyskuussa 13.-15.9.2024 Pyhä-Luoston kansallispuiston ruskan kultaamissa maisemissa.

Matkaa kertyy noin 32 kilometriä ja taivallukselle on varattu aikaa 1,5 vuorokautta. Vaellus etenee hitaimpien vauhdissa, joten tapahtuma soveltuu erinomaisesti ensikertalaisillekin. Matkan aikana suoritetaan joukkueina leikkimielisiä rasteja ja paras joukkue palkitaan vaelluksen päätteeksi.

Lisätietoa löydät tapahtuman Facebook-sivulta.