Matkalla insinööriksi – tervetuloa porukkaan!

Insinöörinä:

  • kehität tulevaisuutta
  • korjaat entistä ja luot uutta
  • sovellat tietojasi käytännössä
  • toimit asiantuntijana
  • voit markkinoida, johtaa tai suunnitella
  • voit työskennellä kansainvälisessä ympäristössä
  • voit toimia eri toimialoilla
  • saat kohtuullista palkkaa työstäsi

Insinööriopiskelijan oma liitto

Insinööriliitto yhdistää työelämässä olevat insinöörit ja muut tekniikan alan ammattilaiset sekä insinööriopiskelijat samaan porukkaan, omaan ammattiliittoon. Insinööriopiskelijana liityt Insinööriliittoon Insinööriopiskelijaliiton kautta. Insinööriopiskelijan jäsenmaksu on 30 euron kertamaksu, joka kattaa viiden vuoden jäsenyysajan. Jos insinööriopintosi kestävät yli viisi vuotta, on jäsenmaksu 30 euroa vuodessa valmistumiseen asti.

Jäsenyytesi alkaa, kun aloitat opinnot

Jäseneksi voit liittyä sähköisen lomakkeen sijaan myös omalla ammattikorkeakoulullasi aloitusviikoista lähtien täyttämällä paperilomakkeen. Opiskelijajäseneksi voi liittyä kun opiskelee ensimmäistä insinööritutkintoaan. Toista insinööritutkintoa tai muuntokoulutusta toiseen insinööritutkintoon opiskellessaan ei voi enää liittyä toiseen kertaan opiskelijajäseneksi, jos on jo ensimmäisen tutkinnon aikana ollut opiskelijajäsen.

Tärkeää tietoa insinööriopiskelijoiden varusteista

Ensimmäisen opiskeluvuoden vapusta lähtien opiskelija saa painaa päähänsä Insinöörilakin eli tuttavallisemmin imppulakin.

Insinöörilakki

Insinööriopiskelijan tunnistaa heti opintojen alusta opiskelijahaalareista. Haalarit ovat erivärisiä, sillä värit kertovat joko oppilaitoksesta tai yhdistyksestä, johon opiskelija kuuluu. Haalarit hankitaan oman paikallisyhdistyksen, opiskelijakunnan tai ammattikorkeakoulun kautta (käytännöt vaihtelevat kouluittain).

Insinöörijuhliin kuuluu aina musiikki ja erityisesti juomalaulut. Insinööriopiskelijaliitto lanseerasi vuonna 2004 ensimmäisen valtakunnallisen laulukirjan eli Laulumatin. Laulumatista on ilmestynyt jo toinen painos mikä on saatavilla paikallisyhdistyksiltä kautta maan.

Risteily, opiskelijapäivät ja cooper

Valtakunnallinen Aloittavien ja aloittava mielisten tekniikan opiskelijoiden starttiristeily järjestetään syksyisin. ASTin-risteilystä vastaa Länsi-Suomen Insinööriopiskelijoiden (LäSIO) – lähde mukaan tutustumaan insinööriopiskelijoihin eri puolilta Suomea!
Lisää aiheista Insinööriopiskelijapäivät ja Inssicooper.