Kassaan liittyminen

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti, kun on palkkatyössä. Työ voi olla toistaiseksi voimassa oleva, määräaikainen tai osa-aikainen, ja voit liittyä kassaan myös opiskeluaikana kesätyötä tai osa-aikatyötä tehdessäsi.

Työttömyyskassaan ei voi liittyä, kun olet esimerkiksi työtön, kokonaan lomautettu tai hoitovapaalla. Työttömyyskassaan ei voi liittyä takautuvasti. Jos täytät jäsenyysedellytykset, kassajäsenyys astuu voimaan siitä päivästä, kun teet sähköisen liittymisen jäsensivuilla tai lähetät kirjallisen liittymisilmoituksen Insinööriliiton asiakaspalveluun.

Insinööriliiton jäsenenä voit liittyä KOKO-kassaan kirjautumalla jäsensivuille. Muista päivittää samassa yhteydessä yhteystietosi. Kassaan liittyminen edellyttää työsuhdetietojen täyttämistä omiin jäsentietoihin. Jäsensivuilta voit myös tarkistaa, oletko jo kassan jäsen.

Insinööriliiton lähettämissä laskuissa on lisäksi tieto, onko kassajäsenyys liiton kautta voimassa. Jos kuulut KOKO-kassan suorajäseneksi, tieto ei näy Insinööriliiton rekisterissä ja voit tarkistaa jäsenyyden tilan kassalta.

Lue lisää KOKO-kassa sivuilta

Kassaan liittyessä jäsenmaksu maksetaan täysistä jäsenyyskuukausista. Esimerkiksi kassajäsenyyden alkaessa kesäkuun 1. päivä, tulee vuodelle maksettavaksi seitsemän kuukauden kassajäsenmaksu. Lähetämme korjatun laskun lähtökohtaisesti postitse kassaliittymisen käsittelyn jälkeen.