Kassaan liittyminen

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti, kun on palkkatyössä. Työ voi olla toistaiseksi voimassa oleva, määräaikainen tai osa-aikainen. Kassaan voi liittyä myös opiskeluaikana kesätyötä tai osa-aikatyötä tehdessä.

Työttömyyskassaan ei voi liittyä takautuvasti. Et voi siis liittyä työttömyyskassaan, jos olet työtön, kokonaan lomautettu tai hoitovapaalla. Jos täytät kassajäsenyyden edellytykset, jäsenyys astuu voimaan siitä päivästä, kun teet sähköisen liittymisen.

Koko-kassan jäsenyys

Insinööriliiton jäsenenä voit liittyä KOKO-kassaan kirjautumalla liiton Jäsensivuille. Muista päivittää samassa yhteydessä yhteystietosi. Kassaan liittyminen edellyttää työsuhdetietojen täyttämistä omiin jäsentietoihin. Jäsensivuilta voit myös tarkistaa, oletko jo kassan jäsen.

Insinööriliiton lähettämissä laskuissa on lisäksi tieto, onko kassajäsenyys liiton kautta voimassa. Jos kuulut KOKO-kassan suorajäseneksi, tieto ei näy Insinööriliiton rekisterissä ja voit tarkistaa jäsenyyden tilan kassalta.

Kassaan liittyessä jäsenmaksu maksetaan täysistä jäsenyyskuukausista. Esimerkiksi kassajäsenyyden alkaessa kesäkuun 1. päivä, tulee vuodelle maksettavaksi seitsemän kuukauden kassajäsenmaksu. Lähetämme korjatun laskun lähtökohtaisesti postitse kassaliittymisen käsittelyn jälkeen.