Liity jäseneksi kuvaMiksi Insinööriliitto?

Insinööriliiton jäsenyys toimii työelämän vakuutuksena ja avaimena ammatilliseen kehittymiseen. Koskipa kysymyksesi työsuhdeasioita, urasuunnittelua tai palkkatoivetta, voit aina kääntyä puoleemme. Monipuolinen koulutustarjonta ja henkilökohtainen neuvonta ovat tukenasi kaikissa urasi vaiheissa, olit sitten opiskelija, vastavalmistunut tai urallasi jo edennyt. Liiton asiantuntijoiden avulla voit miettiä työuran suuntaa laajemmin tai hakea vaikka CV:n päivitysvinkkejä tai työsopimuksen tarkistusapua.

Insinööriliitto on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja valvoo insinöörien sekä muiden tekniikan alan ammattilaisten etuja ja arvostusta työelämässä. Edunvalvonnan keskiössä on työmarkkina-, elinkeino- ja koulutuspolitiikka. Työmarkkinatoiminnalla pyrimme rakentamaan reiluja ja tasapuolisia pelisääntöjä työsuhteisiin. Aktiivinen elinkeinopolitiikka tähtää teollisuuden ja teollisuutta palvelevien alojen työpaikkojen säilyttämiseen ja kehittämiseen. Koulutuspolitiikalla vaikuttamme insinöörikoulutuksen laatuun, sisältöön sekä koulutettavien määrään siten, että se vastaa yksilön, työelämän ja yhteiskunnan tarpeita.

 

Vastinetta jäsenmaksulle

Insinööriliiton ja työttömyyskassan jäsenmaksut ovat yhteensä noin 35 euroa kuukaudessa (vaihtelee jäsenjärjestöittäin). Verovähennyksen jälkeen hinnaksi jää kuukaudessa noin 20 euroa. Vuositasolla maksat siis liiton jäsenyydestä noin 240 euroa.

Oheisen esimerkin palvelut ja edut sisältyvät Insinööriliiton jäsenyyteen. Laskelmaan on lisätty jäsenelle maksuttomien palveluiden arvo. Kuten huomaat pienelläkin käytöllä saat helposti jäsenmaksullesi moninkertaisen vastineen. 

Insinööriliiton jäsenyyteen sisältyviä palveluja ja etuja, jotka saat käyttöösi noin 35 euron kuukausimaksulla

Keskustelu työsuhdelakimiehen kanssa (60 min)
Työsopimuksen tarkistuttaminen (30min)
200 €
100 €
  Lue lisää työsuhdeneuvonnasta
 
Keskustelu ura-asiantuntijan kanssa (60 min)     90 €
  Tutustu urapalveluihin  
 
Osaaminen esille -kurssi (3 tuntia) 250 €
  Perehdy koulutustarjontaan  
 
Osallistuminen kesätapahtumaan  40 €
 Tarkista tapahtumakalenterin anti
 
Liiton vakuutuspaketti
Keskustelu juristin kanssa liittyen asunnon kauppaan (Eversheds)
120 €
100 €
  Lue lisää jäseneduista
 
Yhteensä 900 €

Esimerkin jäsenmaksussa on huomioitu KOKO-kassan jäsenmaksu. Kassajäsenyys ei kuulu automaattisesti liiton jäsenyyteen. Työttömyyskassaan voi liittyä ja kassaa voi vaihtaa pääsääntöisesti vain palkkatyössä ollessaan - ei kuitenkaan palkattoman jakson, kuten hoitovapaan, kokoaikaisen lomautuksen, työttömyyden tai pitkän sairausloman aikana. Myös opiskelijat voivat liittyä kassaan esimerkiksi tehdessään kesätöitä.

 

Jäseneksi liittyminen

Voit liittyä Insinööriliittoon, jos olet insinööri tai muu tekniikan alan ammattilainen tai opiskelet insinööriksi. Insinööriliittoon kuulutaan jäsenjärjestön kautta. Voit valita itsellesi sopivan jäsenjärjestön kolmestakymmenestä alueellisesta tai kahdeksasta valtakunnallisesta yhdistyksestä.

Kätevimmin liityt jäseneksi sähköisellä lomakkeella.

Mikkelin Insinöörien, Savonlinnan Insinöörien, Ala-Kymen Insinöörien ja Pieksämäen Seudun Insinöörien säännöt edellyttävät jäsenyyttä hakevilta insinööritutkintoa tai toimimista ylempänä toimihenkilönä insinööritasoisessa tehtävässä.Jos sinulla ei ole insinööritutkintoa, mutta haluat liittyä johonkin näistä yhdistyksistä, tarvitset liittymislomakkeen liitteksi todistuksen ylempänä toimihenkilönä toimimisesta.

Jos sinulla on kysyttävää liittymiseen tai jäsenyyteen liittyen, ota yhteyttä Insinööriliiton asiakaspalveluun, puh. 0201 801 801 (8,4 snt/min), arkisin klo 9–16, asiakaspalvelu(at)ilry.fi.

Insinööriliitto tekee työtä paremman työpäivän puolesta. Tervetuloa jäseneksi!