Insinöörisormus

Insinöörisormus, kaulariipus ja rintamerkki, joissa on Insinööriliiton tunnus, kuuluvat insinöörien ammattikuntatunnuksiin.

Arvostettu ammattikunta ansaitsee arvoisensa symbolin ja näkyvän merkin. Siksi on olemassa insinöörisormus. Insinöörisormuksella on pitkät perinteet ja sormuksia on ajan saatossa valmistettu jo 40 000 insinöörille. Usein sinettisormukseen kaiverretaan haltijan nimikirjaimet, valmistumisvuosi ja oppilaitos. Sormusta pidetään vasemman käden keskisormessa.

Suomalaista käsityötä

Sormukset valmistetaan käsityönä 14 karaatin keltakullasta, 14 karaatin palladium-valkokullasta ja Sterling-hopeasta, jossa on keltakultainen tunnus. Sormuksia on kahta eri kantakokoa ja runkoleveyttä.

Isokantainen malli on nimeltään Perinteinen ja pienikantainen Siro. Molemmat mallit ovat saatavilla myös timantein koristeltuina Jubilee-malleina. Perinteinen Jubilee timantein -mallin koristeena on 12 timanttia (0,12 ct) ja Siro Jubilee timantein -mallissa 9 timanttia (0,09 ct).

Insinöörin riipus ja rintamerkki

Ammattikuntatunnuksiin kuuluvat myös insinöörin riipus ja rintamerkki. Kaulariipuksia valmistetaan Sterling-hopeasta, joissa on kultainen tunnus sekä keltakultaisena että valkokultaisena Jubilee-malleina, joissa molemmissa on hohtavat timantit. Rintamerkin saa sekä hopeisena että kultaisena.

Tunnus myös YAMK-tutkinnon suorittaneille

Insinööriliitto on suunnitellut perinteisen insinöörisormuksen rinnalle ylemmän ammattikorkeakoulun suorittaneille insinööreille oman sormuksen, jossa on tunnuksen ympärillä kauniisti kaartuvat lehvät. Arvosormusta on saatavana keltakultaisena ja palladium-valkokultaisena sekä Sterling-hopeisena. Insinööri (YAMK) -tutkinnon suorittaneille on myös oma kokardi insinöörilakkiin sekä rintamerkki.

Jäsenalennus 10 %

Jos olet Insinööriliiton jäsen, saat 10 % alennuksen niin sormuksesta, riipuksesta kuin rintamerkistä. Muista syöttää tilauksen yhteydessä jäsennumerosi, jonka löydät joko Jäsensivuilta tai ILRY Mobiilista.

Lue lisää sormuksen, riipuksen ja rintamerkin tilaamisesta.

Yksinoikeus Insinöörin ammattikuntatunnuksiin

Sormukset, kaulariipukset ja rintamerkit valmistaa helsinkiläinen Korutalo Widemark Oy. Insinööriliitolla on yksinoikeus insinöörin ammattitunnukseen.

Tunnuksen historiaa

Vuodesta 1962 lähtien muun muassa sormuksessa on ollut heraldikko Olof Erikssonin Insinööriliitolle suunnittelema tunnus, suhdeviivaimen poikkileikkaus. Hän on suunnitellut suomalaisia kunnallisvaakunoita ja yhteisöjen tunnuksia.

Insinööriys yhdistää

Katso Insinööriliiton jäsenen Eevan ihana tarina insinööriyden kulttuurista ja insinöörisormuksesta.

Lisää kokemuksia jäsenyydestä ja eduista