Urasuunnittelu

Usein kuulee puhuttavan, että oma urapolku on löytynyt sattuman kautta. Moni saattaa tuntea päätyneensä urallaan johonkin työpaikkaan sattuman kautta. Elämässä tehdään kuitenkin usein valintoja omien arvojen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan myös ilman, että sitä itse huomaa. Mitä paremmin omat arvot ja kiinnostuksen kohteet tiedostaa ja osaa määritellä mitä hyvä elämä itselle tarkoittaa, sitä helpompaa on tehdä itselle sopivia valintoja.

Usein uran suunnittelussa nousee esiin myös se, ettei voi vaikuttaa asioihin, jotka vaikuttavat omaan uraan. Tämä pitää paikkaansa, mutta silloinkaan ei kannata vain pysähtyä paikalleen vaan aktiivisesti keskittyä vaikuttamaan niihin asioihin, jotka ovat omassa vaikutuspiirissä. Tärkeää on muistaa myös se, että usein yhteen pisteeseen on monia erilaisia reittejä. Ensin vain pitää tietää missä olet ja mihin haluat lopulta päätyä.

Omasta urasta ja siihen liittyvistä toiveista kannattaa olla avoin. Kerro ajatuksistasi ihmisille, jotta löydät heistä ne, joiden kanssa tavoitteenne ovat tosiaan tukevia ja voitte yhdessä kannustaa toisianne.

Insinööriliitto-yhteisössä on työelämän kannalta hyödyllisiä verkostoja. Liiton jäsenenä pääset tapaamaan muita alan ihmisiä ja kehittämään osaamistasi jäsenille tarkoitetuissa koulutuksissa ja tapahtumissa. Lisäksi oma jäsenjärjestösi järjestää tapahtumia jäsenille.

Henkilökohtainen uraneuvonta

Insinööriliiton jäsenenä sinulla on käytettävissä myös liiton urapalvelut. Asiakaspalvelun kautta tavoitat liiton uravalmentajat, joiden kanssa voit kirkastaa omia uratavoitteitasi tai etsiä kokonaan uutta suuntaa urallesi. Hyödynnä pohdintojesi tukena myös koulutustarjontamme sekä webinaaritallennekirjaston työnhaun- ja oman uran suunnitteluun liittyvät sisällöt.

Kerro uravalmennusta varten yhteydenotossasi lyhyesti:

  • mitä asiasi koskee ja mikä on työtilanteesi tällä hetkellä
  • liitä mukaan CV:si
  • jos olet hakemassa uutta työtä, liitä mukaan myös työhakemuksesi sekä linkki työpaikkailmoitukseen

Hyvät taustatiedot nopeuttavat palvelua.