Insinöörilakki ja -sormus

Voit tilata insinööriyttä edustavia ammattikuntatunnuksia. Insinöörilakilla ja -sormuksella on pitkät perinteet insinööriyhteisössä.

Insinöörilakki

Legendaarisen insinöörilakin, tuttavallisemmin imppulakin, ideoi vuonna 1969 helsinkiläinen insinööriopiskelija Heikki Silván. Kahdeksankulmainen mustalla tupsulla/nyörillä varustettu violetti samettilakki on jokaisen insinöörin ja insinööriopiskelijan päätunnus ensimmäisen opintovuoden vapusta alkaen.

Perinteisen insinöörilakin rinnalle on nyt suunniteltu ylemmän ammattikorkeakoulun (YAMK) suorittaneille insinööreille oma lakki.

Tutustu lakkiohjesääntöön

Lakki on mainio lahja – se sopii yhtä hyvin valmistujaislahjaksi kuin 50 vuotta täyttävälle.

Insinöörisormus

Insinöörisormuksella on pitkä historia ja kymmeniä tuhansia kantajia.  Vuodesta 1962 lähtien sormuksessa on ollut taidegraafikko Olof Erikssonin Insinööriliitolle suunnittelema tunnus, suhdeviivaimen poikkileikkaus. Insinöörisormus ja rintamerkki ovat ammattikunnan näyttäviä tunnuksia, jotka kertovat ammattikunniasta ja perinteestä.

Sormuksia valmistetaan kelta- ja valkokullasta sekä hopeasta. Malleja on kaksi, periteinen ja siro, ja osan malleista saa myös timantein. Sormusta saa käyttää heti insinööriksi valmistuttuaan.

Perinteisen insinöörisormuksen rinnalle on nyt suunniteltu ylemmän ammattikorkeakoulun (YAMK) suorittaneille insinööreille oma sormus. Arvosormusta on saatavana kelta- ja valkokultaisena sekä sterlinghopeisena.

Sormukset ja rintamerkit valmistaa helsinkiläinen Kultasepänliike Widemark Oy. Insinööriliitolla on yksinoikeus ammattikuntatunnuksien välittämiseen.