Yrittäjäjäsenyys

Insinööriyrittäjän kannattaa kuulua Insinööriliittoon. Yrittäjänä saat kaikki jäsenen palvelut ja edut, mutta sen lisäksi myös rahanarvoisia etuja yrittäjyyteen liittyen.

Kaikki Insinööriliiton edut ja palvelut ovat myös yrittäjäjäsenten käytettävissä. Saat työoikeudellisia palveluita, työelämäoppaat, vakuutukset vakuutusehtojen mukaisesti, henkilökohtaista palkkapalvelua sekä mahdollisuuden maksuttomiin huippukouluttajien koulutuksiin ja seminaareihin.

Insinööriliiton vastuuvakuutus koskee itsenäisinä yrittäjinä toimivia henkilöjäseniä, jotka pää- ja sivutoimisesti yksin ilman alaisia suorittavat toimeksiantoja. Yrittäjäjäsenen kannattaa ottaa yritystoimintaansa varten myös varsinainen yrittäjävakuutus vakuutusyhtiöstä.

Jos olet päätoiminen yrittäjä, työttömyysturva kannattaa järjestää Yrittäjäkassasta.

Hyödynnä jäsenetusi myös yrittäjänä

  • Jäsensivujen kautta saat käyttöösi Yrittäjän oppaan.
  • Liiton koulutukset tarjoavat hyödyllisiä tietoja ja taitoja myös yrittäjälle. Ajankohtaiseen koulutustarjontaan voit tutustua koulutuskalenterissa.
  • Jos olet palkkamassa työntekijöitä, saat palkkaneuvonnasta apua oikean palkkatason määrittelyyn. Lue lisää sivulta Palkka-asiat.
  • Insinööriliiton Työpaikkatori on ilmainen kanava tekniikan asiantuntijoiden rekrytointiin.
  • Liiton ja jäsenjärjestöjen tilaisuudet ovat hyviä mahdollisuuksia laajentaa verkostojaan. Yhteisen asian äärellä saatat tutustua tulevaan työntekijään tai yhteistyökumppaniin tai asiakasyrityksen avainhenkilöihin.
  • Ilmoita yrittäjyydestäsi liiton asiakaspalveluun, joka auttaa myös kaikkiin yrittäjäjäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä.

AKY – Akavalaiset yrittäjät

Insinööriliitto on Akavalaisten yrittäjien jäsenliitto. AKY tarjoaa jäsenliittojen jäsenille muun muassa Suomen yrittäjien palvelupaketin edullisemmin, alennusta UKKO-palveluiden palvelumaksuista, alennusta OP Kevytyrittäjä -palvelusta sekä Holvin yritystilipaketin edullisemmin. AKYyn kuuluvat automaattisesti kaikki sen jäsenliittojen jäsenet, jotka toimivat pää- tai sivutoimisena yrittäjänä eikä siihen tarvitse erikseen liittyä. AKY ei peri yksittäisiltä jäseniltä jäsenmaksua vaan jäsenyys sisältyy liiton jäsenmaksuun.

Akavalaisten yrittäjien etuja

AKY on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö.

Yhteistyön myötä jäsenliittojen yrittäjäjäsenet voivat hankkia itselleen Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin 140 €/vuosi.

Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta se ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä. Voit hankkia palvelupaketin suoraan Suomen yrittäjien verkkosivuilta.

Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti 2024 sisältää seuraavat edut:
• Valtakunnalliset jäsenedut
• Lakineuvontapalvelut
• Yrittäjä-jäsenlehti
• Yrittäjien pääuutiskirje viikoittain
• Jäsensivuston käyttö
• Näkyvyys Yrityshakemistossa
• Seminaarit ja etäkoulutukset jäsenhintaan

Jos teet laskutettavaa työtä, mutta et halua perustaa sitä varten omaa yritystä, on yksi mahdollisuus käyttää laskutuspalveluita.

AKYn jäsenjärjestöjen jäsenet saavat UKKO.fi:n laskutuspalvelun käyttöönsä 20 %:n alennuksella. Jäsenhinta on 4 % laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta (normaalihinta 5 %).

Lisäksi saat UKKO Toiminimiyrittäjyyden kuukausimaksusta 10 % alennuksen, hinnasto alkaen 0 €/kk. UKKO Toiminimiyrittäjyys on tarkoitettu toiminimiyrittäjille, jotka voivat palvelun avulla automatisoida kirjanpitonsa ja säästää näin tilitoimistokuluissa. Palvelun kautta voit myös perustaa ilmaiseksi toiminimen, jos sinulla ei sellaista vielä ole. Alennukset saa ilmoittamalla UKKO.fi:n asiakaspalveluun olevansa AKYn jäsenjärjestön jäsen. Lisätietoa UKKO.fi:n palvelusta ja palvelun käyttöönotto UKKO.fi:n sivuilta. Lisätietoa UKKO Toiminimi -palvelusta ja palvelun käyttöönotto.

Palvelu hoitaa paperityöt, veroilmoitukset ja maksut puolestasi, jolloin voit itse keskittyä yritystoimintaasi. Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä eli sinusta tulee ihan oikea yrittäjä.

AKYn kautta saat 20 % alennuksen myös OP Kevytyrittäjä -palvelusta.

Holvi on täysin digitaalinen taloudenhallinnan palvelu, joka kokoaa yhteen pakettiin kaiken, mitä pienyrittäjä tarvitsee.

AKYn jäsenliittojen jäsenet saavat Holvin Pro-paketin käyttöönsä kolmeksi kuukaudeksi puoleen hintaan, kun käytät tiliä avatessa omasta liitostasi saatavaa alekoodia. Holvin Help Centeristä löydät lisätietoa sekä käyttöohjeita.