Yrittäjäjäsenyys

Insinööriyrittäjän kannattaa kuulua Insinööriliittoon. Insinööriliiton jäsenistä pää- tai sivutoimisena yrittäjänä toimii neljä prosenttia. Suurin osa yrittäjistä on sivutoimisia, päätoimisia yrittäjiä on alle prosentti. Noin kolme prosenttia jäsenistä toimii sivutoimisena ammatinharjoittajana tai freelancerina.

Käytännössä kaikki liiton edut ja palvelut ovat myös yrittäjäjäsenten käytettävissä. Saat käyttöösi työoikeudelliset palvelut, työelämäoppaat, vakuutukset vakuutusehtojen mukaisesti sekä muut jäsenpalvelut ja -edut.

Insinööriliiton vastuuvakuutus koskee itsenäisinä yrittäjinä toimivia henkilöjäseniä, jotka pää- ja sivutoimisesti yksin ilman alaisia suorittavat toimeksiantoja. Yrittäjäjäsenen kannattaa ottaa yritystoimintaansa varten myös varsinainen yrittäjävakuutus vakuutusyhtiöstä.

Jos olet päätoiminen yrittäjä, työttömyysturva kannattaa järjestää yrittäjien työttömyyskassasta. Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa (AYT) sulautui Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassaan (SYT) 1.1.2020 alkaen. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa SYT muutti nimensä 1.6.2020 alkaen Yrittäjäkassaksi.

Hyödynnä jäsenyytesi myös yrittäjänä

 • Jäsensivujen kautta saat käyttöösi Yrittäjän oppaan.
 • Liiton koulutukset tarjoavat hyödyllisiä tietoja ja taitoja myös yrittäjälle. Ajankohtaiseen koulutustarjontaan voit tutustua koulutuskalenterissa. Yrittäjyyteen liittyviä koulutuksia järjestetään myös säännöllisesti.
 • Palkkaneuvonnasta saat apua oman työsi hinnoitteluun. Jos olet palkkamassa työntekijöitä, saat apua oikean palkkatason määrittelyyn. Lue lisää sivulta Palkka-asiat.
 • Insinööriliiton Työpaikkatori on ilmainen kanava tekniikan asiantuntijoiden rekrytointiin.
 • Liiton ja jäsenjärjestöjen tilaisuudet ovat hyviä mahdollisuuksia laajentaa verkostojaan. Yhteisen asian äärellä saatat tutustua tulevaan työntekijään tai yhteistyökumppaniin tai asiakasyrityksen avainhenkilöihin.
 • Ilmoita yrittäjyydestäsi liiton asiakaspalveluun, joka auttaa myös kaikkiin yrittäjäjäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Jos et vielä ole Insinööriliiton jäsen:

AKY – Akavalaiset yrittäjät

Yrittäjäksi haluavien ja yrittäjänä toimivien insinöörien palvelut ovat laajentuneet, sillä Insinööriliitto on vuodesta 2018 ollut Akavalaiset yrittäjät – AKY ry:n jäsen.

AKY:n palveluihin kuuluu tapahtumia, koulutuksia, verkostoitumista, edunvalvontaa ja neuvontaa. AKY on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö. Insinööriliiton yrittäjäjäsen voi hankkia AKY:n kautta etuhintaan Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin. AKY:n kautta hankittu paketti ei sisällä jäsenyyttä Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksissä.

Tutustu toimintaan AKY:n verkkosivuilla.
Tutustu AKY Yrittäjäoppaaseen

AKY:n edut

AKY:n jäsenet saavat Holvi Pro-paketin kolmeksi kuukaudeksi puoleen hintaan osoitteesta: https://www.holvi.com/fi/hinnoittelu/

Palveluun voi rekisteröityä osoitteessa: https://my.app.holvi.com/register jota kautta onnistuu tilaaminen myös. onnistuu.

Alennuskoodin saat kirjautumalla jäsensivuille.

Muita palveluja yrittäjille

Palvelupaketti maksaa 96 euroa vuodessa ja sisältää seuraavat palvelut ja edut:

 • Yrittäjäsanomat – jäsenlehti 6 numeroa vuodessa
 • Asiakirjapankki
 • Neuvontapalvelut, arkisin klo 9-16, puh. (09) 229 221
 • Jäsenkortti ja jäsenedut, www.yrittajat.fi/jasenedut
 • Seminaarit jäsenhintaan, www.yrittajat.fi/tapahtumat-ja-koulutukset
 • Näkyvyys uudistetussa Synergiassa jäsenen niin halutessa
 • Kirjautuminen jäsensivuille omalla jäsennumerolla
 • Suomen Yrittäjien uutiskirje kaksi kertaa kuukaudessa

Palvelupaketti tilataan Suomen Yrittäjien sivuilta.

Jos teet laskutettavaa työtä, mutta et halua perustaa sitä varten omaa yritystä, on yksi mahdollisuus käyttää laskutuspalveluita. Ne hoitavat palvelumaksua vastaan paperisodan, kuten verot ja vakuutusmaksut. AKYn jäsenjärjestöjen jäsenet saavat UKKO.fi:n laskutuspalvelun käyttöönsä 20 %:n alennuksella. Jäsenhinta on 4 % laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta (normaalihinta 5 %).

Lisäksi saat UKKO Pron kuukausimaksusta 10 % alennuksen, hinnasto alkaen 0 €/kk. UKKO Pro on tarkoitettu toiminimiyrittäjille, jotka voivat palvelun avulla automatisoida kirjanpitonsa ja säästää näin tilitoimistokuluissa. Palvelun kautta voit myös perustaa ilmaiseksi toiminimen, jos sinulla ei sellaista vielä ole.

Alennukset saa ilmoittamalla UKKO.fi:n asiakaspalveluun olevansa AKYn jäsenjärjestön jäsen. Lisätietoa UKKO.fi:n palvelusta ja palvelun käyttöönotto UKKO.fi:n sivuilta. Lisätietoa UKKO Pro -palvelusta ja palvelun käyttöönotto.

Huomaa, että työttömyysturvan kannalta laskutuspalveluiden käyttäjät katsotaan yrittäjiksi, usein sivutoimisiksi, millä on vaikutusta työttömyysturvaan.

AKYn kautta saat 20 % alennuksen myös OP Kevytyrittäjä -palvelusta. Palvelu hoitaa paperityöt, veroilmoitukset ja maksut puolestasi, jolloin voit itse keskittyä yritystoimintaasi. Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä eli sinusta tulee ihan oikea yrittäjä, joskin toiminnan ollessa pienimuotoista yrittäjyytesi voidaan katsoa sivutoimiseksi.