Insinööriliiton tutkimustiimi tuottaa ajankohtaista ja luotettavaa tutkimus- ja tilastotietoa. Tietoa tuotetaan sekä jäsenten käyttöön että liiton eri toimintojen ja yhteistyötahojen tarpeisiin.

Tietoa kerätään insinöörien ammattikunnasta, liiton jäsenistä, ylemmistä toimihenkilöistä, ammattijärjestöistä, kansantalouden kehityksestä, työelämän kehityksestä sekä ympäristöstä, jossa insinöörit ja muut ylemmät toimihenkilöt toimivat.

Liiton omia tutkimuksia ovat vuosittain toteutettava työmarkkinatutkimus, vastavalmistuneiden sijoittumistutkimus ja opiskelijoiden työssäkäyntitutkimus. Insinöörien työuria seurataan joka viides vuosi toteutettavilla uraseurantatutkimuksilla.

Lisäksi insinöörien työllisyystilannetta seurataan kuukausittain.

Liiton tutkimustiimi tekee yhteistyötä useiden tahojen kanssa ja on mukana monissa erilaisissa tutkimushankkeissa. Yhteistutkimuksia tehdään esimerkiksi Tekesin, Työterveyslaitoksen ja yliopistojen kanssa.

Tutkimustiimi auttaa kaikenlaisissa insinööreihin ja tekniikan ammattilaisten työelämään liittyvissä kysymyksissä. Parhaiten liiton tutkimustiimin asiantuntijat tavoittaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun, puh. 0201 801 801 (arkisin klo 9–16, 8,4 snt/min), ja asiakaspalvelu(at)ilry.fi.

Perustietoa insinööreistä on koottu sivulle Insinööriliitto pähkinänkuoressa.