Takamailta tekniikan kehityksen kärkeen

Historiateoksen kansikuva

Sampsa Kaataja:
Takamailta tekniikan kehityksen kärkeen


Kirjan näköisversio on luettavissa Issuu-palvelussa. Siellä voit myös ladata kirjan omaan käyttöösi.

Lue ja lataa kirjan näköisversio

Insinööriliitto juhlisti satavuotiasta historiaansa tutkimuksen muodossa. Historian tutkija Sampsa Kaatajan kahden ja puolen vuoden tutkimusprojektin tuloksena syntyi Takamailta tekniikan kehityksen kärkeen -kirja, joka julkaistiin lokakuussa 2019 osana Insinööriliiton juhlavuotta.

Tekniikan merkityksen lisääntyminen ihmisten arjessa ja valtioiden hyvinvoinnin tekijänä on yksi merkittävimpiä murroksia, joita maailmassa on tapahtunut viimeksi kuluneen sadan vuoden aikana.

Takamailta tekniikan kehityksen kärkeen -kirjassa tekniikan merkityksen kasvua tarkastellaan insinöörien ammattijärjestön Insinööriliiton historian näkökulmasta. Teoksessa kuvataan pienen tekniikan pariin kouluttautuneiden yhdistyksen vähittäinen laajentuminen suureksi suomalaiseksi ammattijärjestöksi.

Tutkimuksen lähtökohtana on kysymys: miten Insinööriliitto on toteuttanut tehtäväänsä ammatillis-aatteellisena yhdistyksenä ja insinöörien ammattijärjestönä. Entä miten yleinen teknistymiskehitys ja tilanne suomalaisessa yhteiskunnassa ovat vaikuttaneet Insinööriliiton toimintaan?

Teoksessa pureudutaan myös teknologia-Suomen vaiheisiin sekä insinöörien ammattikunnan aseman muutokseen.

Tilaa Takamailta tekniikan kehityksen kärkeen -kirja

Takamailta tekniikan kehityksen kärkeen -kirjan voi tilata Insinööriliitosta. Sen hinta on 29,90 euroa, joka sisältää toimituskulut 5,90. Kirjasta on rajoitettu painosmäärä.

Tee tilaus oheisella lomakkeella. Maksa kirja liiton tilille ja merkitse viestikenttään IL Historia ja oma nimesi. Kirja postitetaan, kun tilaus on maksettu.

Maksutiedot
hinta: 29,90 e
tilinumero: FI90 1574 3000 0203 94
saaja: Insinööriliitto
viestikenttään: IL Historia/oma nimi

Historiateoksen tilauslomake