Palkkaneuvonta

Palkkaneuvonta auttaa jäseniä palkkaan ja palkkaneuvotteluihin liittyvissä kysymyksissä. Palkkaneuvonnan työkaluja kannattaa käyttää, jos miettii palkkatoivetta työhakemukseen, pohtii sopivaa palkkatasoa työtehtävien muuttuessa nykyisessä yrityksessä tai kokee nykyisen palkan olevan jäljessä yleisestä palkkatasosta.

Asiantuntijoiden vinkit kannattaa hyödyntää myös palkkaneuvotteluihin valmistautuessa; miten palkkatoivetta kannattaa perustella, tai kuinka saada työnantajan näkemään oma osaaminen. Palkkaneuvonta on myös opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden apuna oikean palkkatason löytämisessä kesätyö- tai harjoittelupaikkaan, insinöörityöhön tai ensimmäiseen oman alan työpaikkaan liittyen.

Jäsensivuille kirjautumalla voi tutustua kattaviin palkkataulukoihin ja haarukoida palkkatasoa eri tehtävissä palkkanosturi-työkalun avulla. Hyvät vinkit auttavat valmistautumaan palkkaneuvotteluun.

Henkilökohtainen palkkaneuvonta

Henkilökohtaisessa neuvonnassa saa asiantuntijan neuvoja insinööritehtävien palkkatasoista juuri oma tilanne huomioiden. Palkkaneuvonnasta saa tietoa myös muiden maiden palkkatasosta, jos miettii työskentelyä ulkomailla. Henkilökohtaista palkkaneuvontaa saa sähköpostitse tai puhelimitse.

Jos haluat saada henkilökohtaista palkkaneuvontaa, soita tai lähetä sähköpostia liiton asiakaspalveluun. Sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, yleensä yhden työpäivän kuluessa.

Kerro palkkaneuvontaa varten lyhyesti:

  • tehtävän kuvaus: titteli, mitä työ sisältää, asema organisaatiossa ja onko esimiesvastuuta
  • tiedot työpaikasta: toimiala, henkilöstömäärä, sijainti
  • oma taustasi: valmistumisvuosi, aiempi työkokemuksesi alalta
  • nykyinen palkkataso

Hyvät taustatiedot tehtävästä, työpaikasta ja mahdollisesta nykyisestä palkkatasosta nopeuttavat palvelua.