Koulutusten esittely

Insinööriliitto järjestää monipuolisia koulutuksia sekä ympäri maata että verkossa. Kouluttajina toimivat liiton omat uravalmentajat ja asiantuntijat sekä eri alojen erikoisasiantuntijat valmennus- ja koulutusyrityksistä. Koulutuksissa käsitellään työnhakua ja työuraa kokonaisuutena, esimiestyötä ja yrittäjyyttä sekä kuullaan vinkit parempiin neuvotteluihin ja näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa. Koulutukset ovat jäsenille pääsääntöisesti maksuttomia.

Suunnittelet sitten työpaikan vaihtoa, kokonaan uutta uraa tai etsit ensimmäistä työpaikkaasi, saat urahallinta- ja työnhakukoulutuksista apua. Koulutuksissa käydään läpi työnhaun dokumentteja, haastattelutilanteita sekä otetaan katse kohti uutta uraa.

Työelämätaitokoulutuksissa opitaan uusia taitoja niin sosiaalisen median, uusien ohjelmistojen kuin myös arjen ja työelämän yhteensovittamisesta. Miten jaksan töissä pidempään ja miten teen työpäivästä mielekkään?

Insinööriliiton webinaareihin voit osallistua vaikka omalta kotisohvaltasi. Webinaarien teemat käsittelevät monipuolisesti työnhaku- ja työelämätaitoja sekä asiantuntijan työelämään. Webinaarit ovat kuunneltavissa myös jälkikäteen laajasta tallennearkistosta.

Verkkokoulutukset mahdollistavat opiskelun paikasta ja ajasta riippumatta. Voit suorittaa kurssia itsellesi sopivana ajankohtana ja omassa tahdissa. Verkkokoulutuksia järjestetään esimerkiksi urasuunnitteluun, työnhakuun ja työhyvinvointiin liittyvistä aiheista. Koulutukset sisältävät monipuolisia oppimateriaaleja sekä tehtäviä ja harjoituksia.

Insinööriliiton jäsenjärjestöjen aktiiveille suunnatut järjestökoulutukset auttavat hoitamaan luottamustehtäviä tehokkaasti ja vastuullisesti. Koulutuksia järjestetään jäsenjärjestöjen tarpeiden mukaan. Lisätietoja saat oman alueesi alueasiamieheltä.

Luottamusmies- ja muut henkilöstöedustajakoulutukset

Toimitko työpaikallallasi henkilöstöedustajana, kuten luottamusmiehenä, työsuojeluvaltuutettuna tai hallintoedustajana? Insinööriliitto tarjoaa näihin tehtäviin valituille jäsenilleen koulutusta Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn kautta. Koulutusten tarkoituksena on antaa luottamusmiehille ja muille henkilöstönedustajille riittävästi tietoa ja taitoa toimia työpaikoillaan menestyksellisesti edunvalvontatehtävissä.

Lisätietoja koulutuksista saat YTN:n ja JUKOn sivuilta. Tutustu myös YTN:n Oma luottamusmies–sivustoon ja JUKOn Luottamusmiehen työkalupakkiin.