Verkostot jäsenille

Insinööriliiton verkostotoiminta on saanut alkunsa jäsenten toiveesta verkostoitua ammatillisesti ja sosiaalisesti. Insinööriliitolla on tällä hetkellä kymmenen erilaista verkostoa. Jokaisella verkostolla on nimetty yhteyshenkilö Insinööriliitosta.

Verkostot ovat maksuttomia ja kuuluvat jäsenyyteen. Verkostoissa toimiminen on hyvää vastapainoa työlle. Muun harrastamisen ohessa voi jakaa hyviä vinkkejä ja mielipiteitä sekä saada apua työhön liittyvissä ongelmatilanteissa ja oman uran kehittämisessä.

Verkostoissa vierailee mielenkiintoisia puhujia ja asiantuntijoita. Siellä voi myös harjoitella esiintymistaitoja ja rohkeasti ehdottaa eri aihepiirejä käsiteltäväksi. Verkostot järjestävät tapahtumia sekä oman mielenkiinnon ja tarpeen mukaisesti myös muuta yhteisöllistä ja aktivoivaa toimintaa. Yhteydenpito verkoston sisällä tapahtuu pääsääntöisesti Teams-ympäristössä.

Verkostoissa kuulut samanhenkiseen porukkaan ja saat uusia ystäviä. Voit myös ehdottaa liitolle täysin uutta verkostoa.

Ilmoittautuminen kaikkiin verkostoihin tapahtuu yhteisen lomakkeen kautta:

Ilmoittautumisen jälkeen verkoston vetäjä on sinuun yhteydessä tarkemmin. Lisätietoja verkostosta saat kyseisen verkoston kohdalle merkityltä yhteyshenkilöltä. Verkostot toimivat suomeksi English-Speaking Networkia lukuun ottamatta. 

Insinööriliiton verkostoja esittelevä webinaari järjestettiin helmikuussa 2022. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Insinööriliiton Youtube-kanavalla.

Asiantuntijaverkosto toimii keskustelualustana erilaisen teknisen taustan omaaville jäsenille nimenomaan syvää insinööriasiantuntijuutta vaativissa kysymyksissä.  

Asiantuntijaverkosto pyrkii etsimään ratkaisuja yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja tarjoaa myös liitolle tietoa esimerkiksi lausuntopyyntöihin liittyvissä kysymyksissä. Asiantuntijaverkosto järjestää vuodessa vähintään yhden isomman seminaarin ja yhden avoimen keskustelutapahtuman, joissa tuodaan insinööriosaamista esiin.

Asiantuntijaverkoston erillinen sivu, jossa tarkemmin tietoa toiminnasta löytyy täältä.

Lisätiedot: erityisasiantuntija Miihkali Härkönen (miihkali.harkonen@ilry.fi). 

Ilmoittaudu verkostoon

The network is aimed for all members, who wish to discuss Finnish working life in English and to network internationally. The network arranges discussions in O365 Teams, webinars in English on current issues and depending on interest, also annual meetings or seminars.

More information: alueasiamies Anne Granat-Jukakoski (anne.granat-jukakoski@ilry.fi)

Ilmottaudu verkostoon

Haluaisitko osallistua hyvässä porukassa jonkin joukkuelajin harrasteturnaukseen? Onko sinulla hyvä insinöörijengi tai työporukka, joka kaipaa vahvistusta turnausta varten?  

Insinööriliiton verkostotoiminta kattaa myös urheilun ja liikunnan sekä muut joukkuelajit. Liitto kannustaa ja tukee jäsenten osallistumista erilaisiin turnauksiin ja tapahtumiin Insinööriliiton joukkueena. Liiton nimissä voidaan osallistua minkä tahansa lajin kilpailuun ja tapahtuma voi olla missä päin Suomea tahansa. Liitto maksaa tiimin osallistumismaksun ja auttaa tarvittaessa joukkueen kokoamisessa. Tuen ehtona on, että joukkue koostuu liiton jäsenistä ja sen nimessä käytetään Insinööriliittoa. 

Kiinnostuitko lajista, tapahtumasta tai osallistumisesta? Ole yhteydessä joukkueverkostotoimintaan ja katsotaan, saadaanko koottua joukkue kokoon.

Kaudella 2023-24 Insinööriliiton joukkueet pelaavat neljän isoimman kaupungin salibandyharrasteliigoja. Ilmoittaudu mukaan näihin joukkueisiin.

Lisätiedot: alueasiamies Mikko Sormunen (mikko.sormunen@ilry.fi)

 

Ilmoittaudu verkostoon 

 

Töissäkin pitää voida hyvin, olet sitten etätöissä, matkatöissä, lisätöissä, ylitöissä, joustotöissä tai vaikkapa ihan vain töissä. Työhyvinvointi on itseasiassa oman työnantajasikin intressi, sillä hyvinvoiva työntekijä on tuottava tehokas, aikaansaapa, luova ja innovatiivinen. 

Työhyvinvointiverkoston tavoitteena on nostaa työhön ja hyvinvointiin liittyviä aiheita esiin, aikaansaada niistä keskustelua ja tuoda hyötyä työelämän eri vaiheissa oleville verkoston jäsenille. Insinööriliiton työhyvinvointiverkosto keskittyy kaikkien toimihenkilöiden hyvinvointiin, pieniä tuotannon työntekijäpuolen luona tehtäviä excursioita unohtamatta. 

Jos sinulla on pienikin määrä kiinnostusta tai sanottavaa työelämään tai hyvinvointiin liittyen, tule mukaanLiiton työhyvinvointiverkoston toimintatapoina ovat webinaarit, keskustelut, livetapahtumat ja muut Teamsalustan tarjoamat mahdollisuudet.

Lisätiedot: alueasiamies Olli Backman (olli.backman@ilry.fi)

Ilmoittaudu verkostoon

Rakennusarkkitehtien verkosto kokoaa liiton jäsenenä olevia rakennusarkkitehti (AMK) tutkinnon suorittaneita sekä sitä opiskelevia. Verkosto pitää yhteyttä insinööriliittolaisiin rakennusarkkitehteihin järjestämällä koulutuksia ja verkostoitumistilaisuuksia. Verkosto tekee yhteistyötä ammattikorkeakoulujen rakennusarkkitehtiopiskelijayhdistysten kanssa. Insinööriliiton piirissä verkosto antaa lausuntoja rakennusarkkitehteja koskeviin koulutus- ja elinkeinopoliittisiin kysymyksiin. Riippuen verkoston aktiivisuudesta saatamme järjestää koulutusten lisäksi myös ekskursioita.

Lisätiedot:

Lisätiedot: Puheenjohtaja Aapo Räinä ja alueasiamies Mikko Sormunen. Kysy verkostosta: rakennusarkkitehdit@ilry.fi

Verkoston tavoitteena on tarjota esihenkilöasemassa oleville juuri heitä hyödyntäviä palveluita. Kasvattaa valmiuksia esihenkilötehtävissä toimimiseen, kuin luonnollisesti auttaa verkostoitumaan vastaavassa työelämätilanteessa olevien kanssa.

Lisätiedot: kenttä- ja kehityspäällikkö Kalle Kiili
Kysy verkostosta: Kalle.Kiili@ilry.fi