Verkostot jäsenille

Insinööriliiton verkostotoiminta on saanut alkunsa jäsenten toiveesta verkostoitua ammatillisesti ja sosiaalisesti. Insinööriliitolla on tällä hetkellä kymmenen erilaista verkostoa, joissa on jäseniä kymmenistä satoihin. Jokaisella verkostolla on nimetty yhteyshenkilö Insinööriliitosta.

Verkostot ovat maksuttomia ja kuuluvat jäsenyyteen. Niissä toimiminen on hyvää vastapainoa työlle, siellä jaetaan hyviä käytäntöjä ja vinkkejä, sparraillaan muiden kanssa ja vaihdetaan mielipiteitä. Muilta jäseniltä voi myös saada apua esimerkiksi omaan työhön liittyvissä ongelmatilanteissa tai ammatillisessa kasvussa.

Verkostoissa vierailee mielenkiintoisia puhujia ja asiantuntijoita. Siellä voi myös harjoitella esiintymistaitoja ja rohkeasti ehdottaa eri aihepiirejä käsiteltäväksi. Verkostot järjestävät tapahtumia sekä oman mielenkiinnon ja tarpeen mukaisesti myös muuta yhteisöllistä ja aktivoivaa toimintaa. Yhteydenpito verkoston sisällä tapahtuu pääsääntöisesti Teams-ympäristössä.

Verkostoissa kuulut samanhenkiseen porukkaan ja saat uusia ystäviä. Voit myös ehdottaa liitolle täysin uutta verkostoa.

Ilmoittautuminen kaikkiin verkostoihin tapahtuu yhteisen lomakkeen kautta:

Ilmoittautumisen jälkeen verkoston vetäjä on sinuun yhteydessä tarkemmin. Lisätietoja verkostosta saat kyseisen verkoston kohdalle merkityltä yhteyshenkilöltä. Verkostot toimivat suomeksi English-Speaking Networkia lukuun ottamatta. 

Insinööriliiton verkostoja esittelevä webinaari järjestettiin helmikuussa 2022. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa tästä.

Asiantuntijaverkosto toimii keskustelualustana erilaisen teknisen taustan omaaville jäsenille nimenomaan syvää insinööriasiantuntijuutta vaativissa kysymyksissä.  

Asiantuntijaverkosto pyrkii etsimään ratkaisuja yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja tarjoaa myös liitolle tietoa esimerkiksi lausuntopyyntöihin liittyvissä kysymyksissä. Asiantuntijaverkosto järjestää vuodessa vähintään yhden isomman seminaarin ja yhden avoimen keskustelutapahtuman, joissa tuodaan insinööriosaamista esiin.

Asiantuntijaverkoston erillinen sivu, jossa tarkemmin tietoa toiminnasta löytyy täältä.

Lisätiedot: erityisasiantuntija Miihkali Härkönen (miihkali.harkonen@ilry.fi). 

Ilmoittaudu verkostoon

The network is aimed for all members, who wish to discuss Finnish working life in English and to network internationally. The network arranges discussions in O365 Teams, webinars in English on current issues and depending on interest, also annual meetings or seminars.

More information: alueasiamies Anne Granat-Jukakoski (anne.granat-jukakoski@ilry.fi)

Ilmottaudu verkostoon

Ammatillisten kouluttajien verkosto on tarkoitettu liiton jäsenille, jotka työssään tai vapaa-ajallaan toimivat erilaisissa ammatillisen koulutuksen tehtävissä. Tämä on kanava, jossa pääset tutustumaan, verkostoitumaan ja keskustelemaan työstäsi toisten samankaltaista työtä tekevien kanssa. Verkostossa voidaan oppia toisilta ja jakaa omaa osaamista toisten verkostolaisten kanssa yhdessä sovittujen aiheiden koulutuksissa ja keskusteluissa.

Verkoston toiminnan alustana toimii Teams -sovellus, jossa keskustelua voi käydä ajasta ja paikasta riippumatta. Tämän lisäksi järjestetään verkkokoulutuksia ja webinaareja tai voidaan vaikka kokoontua fyysisesti seminaariin verkoston oman mielenkiinnon ja tarpeen mukaan.

Lisätiedot: alueasiamies Marjo Nykänen (marjo.nykanen@ilry.fi)

Ilmoittaudu verkostoon

Haluaisitko osallistua hyvässä porukassa jonkin joukkuelajin harrasteturnaukseen? Onko sinulla hyvä insinöörijengi tai työporukka, joka kaipaa vahvistusta turnausta varten?  

Insinööriliiton verkostotoiminta kattaa myös urheilun ja liikunnan sekä muut joukkuelajit. Liitto kannustaa ja tukee jäsenten osallistumista erilaisiin turnauksiin ja tapahtumiin Insinööriliiton joukkueena. Liiton nimissä voidaan osallistua minkä tahansa lajin kilpailuun ja tapahtuma voi olla missä päin Suomea tahansa. Liitto maksaa tiimin osallistumismaksun ja auttaa tarvittaessa joukkueen kokoamisessa. Tuen ehtona on, että joukkue koostuu liiton jäsenistä ja sen nimessä käytetään Insinööriliittoa. 

Kiinnostuitko lajista, tapahtumasta tai osallistumisesta? Ole yhteydessä joukkueverkostotoimintaan ja katsotaan, saadaanko koottua joukkue kokoon.

Kaudella 2022-23 Insinööriliiton joukkueet pelaavat neljän isoimman kaupungin salibandyharrasteliigoja. Ilmoittaudu mukaan näihin joukkueisiin.

Lisätiedot: alueasiamies Mikko Sormunen (mikko.sormunen@ilry.fi)

 

Ilmoittaudu verkostoon 

 

Töissäkin pitää voida hyvin, olet sitten etätöissä, matkatöissä, lisätöissä, ylitöissä, joustotöissä tai vaikkapa ihan vain töissä. Työhyvinvointi on itseasiassa oman työnantajasikin intressi, sillä hyvinvoiva työntekijä on tuottava tehokas, aikaansaapa, luova ja innovatiivinen. 

Työhyvinvointiverkoston tavoitteena on nostaa työhön ja hyvinvointiin liittyviä aiheita esiin, aikaansaada niistä keskustelua ja tuoda hyötyä työelämän eri vaiheissa oleville verkoston jäsenille. Insinööriliiton työhyvinvointiverkosto keskittyy kaikkien toimihenkilöiden hyvinvointiin, pieniä tuotannon työntekijäpuolen luona tehtäviä excursioita unohtamatta. 

Jos sinulla on pienikin määrä kiinnostusta tai sanottavaa työelämään tai hyvinvointiin liittyen, tule mukaanLiiton työhyvinvointiverkoston toimintatapoina ovat webinaarit, keskustelut, livetapahtumat ja muut Teamsalustan tarjoamat mahdollisuudet.

Lisätiedot: alueasiamies Olli Backman (olli.backman@ilry.fi)

Ilmoittaudu verkostoon

Insinööriliiton keskeisiä vaikuttamisen kohteita on laadukkaan insinöörikoulutuksen turvaaminen ja kehittäminen. Koulutuspoliittisia teemoja Insinööriliiton vaikuttamistyössä ovat muunmuassa tutkintokoulutuksen kehittäminen, koulutusresurssien turvaaminen, tutkimus-, kehitys- ja innovaatio -toiminta, kansainvälisyys, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja jatkuva oppiminen.

Koulutuspoliittiseen verkostoon ovat tervetulleita kaikki insinöörien osaamisesta kiinnostuneet liiton jäsenet. Verkostoon osallistuminen ei vaadi kokemusta koulutus- tai opetustehtävistä. Verkostosta keskustellaan insinöörien osaamiseen liittyvistä teemoista, valmistellaan liiton poliittisia kantoja ja toimitaan liiton asiantuntijoiden vaikuttamistyön tukena.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Miihkali Härkönen (miihkali.harkonen@ilry.fi)

Ilmoittaudu verkostoon

Insinööriliitto edistää jäsentensä työllisyyttä toimimalla aktiivisesti elinkeinopolitiikassa. Suomen työllisyys nojaa elinvoimaisiin ja kasvaviin yrityksiin. Insinööriliitto haluaa myös edistää yksilön mahdollisuuksia luoda uraa yrittäjänä.

Elinkeino- ja yrittäjyyspoliittinen verkosto toimii näiden tavoitteiden ympärillä. Verkostossa käsitellään muunmuassa työllisyyden edistämistä, yritysten kasvun tukemista, työelämän kehittämistä ja yrittäjyyteen liittyviä kysymyksiä.

Elinkeino- ja yrittäjyyspoliittiseen verkostoon ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet liiton jäsenet. Verkostosta keskustellaan työllisyyteen, elinkeinoelämään ja yrittäjyyteen liittyvistä teemoista, valmistellaan liiton poliittisia kantoja ja toimitaan liiton asiantuntijoiden vaikuttamistyön tukena.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Miihkali Härkönen (miihkali.harkonen@ilry.fi)

Ilmoittaudu verkostoon

Rakennusarkkitehtien verkosto kokoaa liiton jäsenenä olevia rakennusarkkitehti (AMK) tutkinnon suorittaneita sekä sitä opiskelevia. Verkosto pitää yhteyttä insinööriliittolaisiin rakennusarkkitehteihin järjestämällä koulutuksia ja verkostoitumistilaisuuksia. Verkosto tekee yhteistyötä ammattikorkeakoulujen rakennusarkkitehtiopiskelijayhdistysten kanssa. Insinööriliiton piirissä verkosto antaa lausuntoja rakennusarkkitehteja koskeviin koulutus- ja elinkeinopoliittisiin kysymyksiin. Riippuen verkoston aktiivisuudesta saatamme järjestää koulutusten lisäksi myös ekskursioita.

Lisätiedot:

Lisätiedot: Puheenjohtaja Aapo Räinä ja alueasiamies Mikko Sormunen. Kysy verkostosta: rakennusarkkitehdit@ilry.fi

Verkoston tavoitteena on tarjota esihenkilöasemassa oleville juuri heitä hyödyntäviä palveluita. Kasvattaa valmiuksia esihenkilötehtävissä toimimiseen, kuin luonnollisesti auttaa verkostoitumaan vastaavassa työelämätilanteessa olevien kanssa.

Lisätiedot: kenttä- ja kehityspäällikkö Kalle Kiili
Kysy verkostosta: Kalle.Kiili@ilry.fi