Insinööriliiton urapalvelut auttavat työnhakuun, oman uran suunnitteluun ja koulutusvaihtoehtojen pohdintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ura-asiantuntijoiden apu kannattaa hyödyntää kaikissa uran eri vaiheissa. Monipuolisesta valikoimasta voit valita itsellesi sopivimmat tavat; käytä palveluja verkossa, osallistu urakoulutuksiin tai hyödynnä henkilökohtaista ohjausta.

Palvelut verkossa

Liiton nettisivuilla on työnhakuun liittyen ohjeita, neuvoja sekä erilaisia verkkotyökaluja. Verkossa urapalveluja on tarjolla ajasta ja paikasta riippumatta.

TyöpaikkatoriTyöpaikkatorilla tekniikan alan avoimet työpaikat ympäri maata
Insinööriliiton Työpaikkatori yhdistää tekniikan alan työntekijät ja työnantajat tarjoten työpaikkoja kaikkiin työelämän vaiheisiin. Voit etsiä avoimia paikkoja ja tilata hakuvahdin, joka tuo valitsemiesi kriteerien mukaiset paikat sähköpostiisi. Palvelun tuottaa Duunitori yhteistyössä Insinööriliiton kanssa. Työpaikkatori on uudistunut maaliskuussa 2019. Jäsensivujen vanha Työpaikkatori on käytössä uuden palvelun rinnalla 1.4.2019 asti. 

Ilmoittaminen Työpaikkatorilla on työnantajalle maksutonta. Valitsemalla maksuttoman kampanjatason saat ilmoituksen näkyviin Insinööriliiton työpaikkatorille.

Tutustu myös avoimiin insinöörityöpaikkoihin yhteistyökumppaneidemme Monsterin ja  Rekrytointi.com sivuilta.

Rekrystudiossa voit valmistautua videotyöhaastatteluun

Rekrystudio
Ensimmäinen haastattelukierros käydään nykyään usein videohaastatteluina. Insinööriliiton jäsensivujen Rekrystudiossa voi harjoitella videoiden tekoa ja valmistautua videohaastatteluun. Harjoittelun lisäksi voit lähettää haastattelusuorituksesi liiton ura-asiantuntijoiden kommentoitavaksi.
Kehitä osaamistasi koulutuksissa

Monipuolisia urakoulutuksia

Insinööriliitolla on kattava valikoima urakoulutuksia, joissa keskitytään erityisesti parantamaan työnhakumenestystä. Teemoja ovat urasuunnittelu, työnhaun prosessi, toimivat työnhaun asiakirjat, oman osaamisen tunnistaminen ja työnhaku ulkomaille. Koulutuksia järjestetään eri puolilla maata.

Koulutuksia on tarjolla myös verkossa. Verkkokoulutukset mahdollistavat opiskelun omaan tahtiin kotoa käsin. Koulutuskokonaisuutta täydentää erilaisista työelämään liittyvistä aiheista järjestetyt webinaarit.

Tutustu ajankohtaiseen koulutustarjontaan koulutuskalenterissa.
 

Henkilökohtaiset palvelut

Insinööriliiton ura-asiantuntijat antavat henkilökohtaista ohjausta, joka toteutetaan asiakkaan omista lähtökohdista ja hänen oman tarpeensa mukaisesti. Aiheet ja toteutustavat vaihtelevat, mutta kyse on aina täsmäpalvelusta. Useimmiten ohjauskeskustelut käsittelevät työnhakua tai urasuunnittelua. Ohjaus voi tapahtua kasvokkain, puhelimessa tai sähköpostin avulla ja on ehdottoman luottamuksellista.

Yksi käytetyimmistä henkilökohtaisista palveluista on CV-kommentointi. Oma CV kannattaa tarkistuttaa ura-asiantuntijalla, jonka kommentit ja vinkit auttavat hiomaan työnhakuasiakirjat huippukuntoon.

Ura-asiantuntijat ja palvelut tavoitat parhaiten liiton asiakaspalvelun kautta,
puh. 0201 801 801 (8,4 snt/min), arkisin klo 9–16, asiakaspalvelu(at)ilry.fi.