Insinööriopiskelijaliitto IOL

Insinööriliittoon kuulutaan jäsenjärjestöjen kautta ja opintojen aikana jäsenjärjestösi on Insinööriopiskelijaliitto, eli IOL. Insinööriopiskelijaliitto on Insinööriliiton valtakunnallinen jäsenjärjestö, joka perustettu 1955 edustamaan tekniikan opiskelijoita niin ammattikorkeakouluissa kuin ammattijärjestökentällä. Insinööriopiskelijaliitolla on 24 paikallisyhdistystä, joiden toiminnasta vastaavat sadat opiskelija-aktiivit ympäri Suomen.

 

Liittyessäsi Insinööriliiton opiskelijajäseneksi liityt samalla Insinööriopiskelijaliiton sekä oman paikallisyhdistyksesi jäseneksi. Insinööriopiskelijaliitossa on noin 19 000 jäsentä.

 

IOL:n somekanavat

IOL:n liittohallitus

Liittohallitus pyörittää IOL:n päivittäistä toimintaa. Liittohallituksen tehtäviin kuuluu esimerkiksi tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelijoiden asioiden ja äänen ajaminen eteenpäin valtakunnallisella tasolla, sekä tietenkin IOL:n paikallisyhdistyksien tukena toimiminen järjestöllisissä ja edunvalvonnallisissa asioissa yhdessä Insinööriliiton kanssa.

Tekniikan opiskelijoiden edunvalvonta

Edunvalvontatiimi vastaa jäsenistön edunvalvonnallisista asioista. Tähän kuuluu aktiivinen politiikan seuranta ja vaikuttaminen - niin käynnissä oleviin hankkeisiin kuin ennakoiden tuleviin valtakunnallisiin muutoksiin. Edunvalvontatiimi on myös tukena paikallisyhdistyksiä koskevissa edunvalvonnallisissa ongelmissa sekä rohkaisee yhdistyksiä paikalliseen vaikuttamiseen.

Paikallisyhdistyksien tuki ja turva

Insinööriopiskelijaliitto toimii paikallisyhdistyksiensä tukena ja hallituksen jäsenet työskentelevät kummeina paikallisyhdistyksille. Tarjoamme yhdistyksillemme koulutuksia, työpajoja, neuvontaa sekä ohjausta operatiiviseen toimintaan.

Insinööriopiskelijaliiton kannattajajäsenyys

Kannattajajäsenyydellä tuet Insinööriopiskelijaliiton toimintaa. Yhdistyksenä tai yrityksenä saat näkyvyyttä Insinööriopiskelijaliiton sosiaalisessa mediassa. Kannattajajäsenyys maksaa 100 euroa yksityishenkilöltä ja 500 euroa yhdistykseltä tai yritykseltä. Kannattajajäsenyys on voimassa yhden (1) kalenterivuoden kerrallaan. Lasku jäsenyydestä lähetetään kerran vuodessa.