Insinööriliiton jäsenyys sisältää kattavan vakuutuspaketin sekä työelämään että vapaa-ajalle. Vakuutussopimus on tehty If Vakuutuksen kanssa. Jäsenenä saat myös alennusta muista, itse ottamistasi Ifin vakuutuksista.

Insinööriliitto ja If neuvottelivat vakuutusturvan muutoksista syksyn 2018 aikana. Neuvotteluja jatketaan kevään 2019 aikana. Vakuutusturvan sisältö on toistaiseksi sama kuin vuonna 2018.

Onko sinulla kysyttävää liiton jäsenyyteen sisältyvistä vakuutuksista tai Ifin tarjoamista jäseneduista? Ifin asiakaspalvelun chat palvelee sinua tällä sivulla (arkisin klo 8 - 20).

Voimassa olevan jäsenkortti toimii matkavakuutustodistuksena. Erillisen matkavakuutustodistuksen voi tilata Ifin asiakaspalvelusta arkisin klo 8–20, puh. 010 19 19 19 tai Ifin verkkopalvelusta.  

Insinööriliiton jäsenenä saat nämä vakuutukset:

 • Liittovakuutus, johon kuuluu vapaa-ajan matkustajavakuutus, matkatavaravakuutus sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Vakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jolloin täytät 70.
  • Matkustajavakuutuksesta on hyötyä, jos esimerkiksi loukkaannut tai sairastut lomamatkalla.
  • Matkustajavakuutukseen sisältyvät myös samalla matkalla mukana olevat omat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset.
  • Tapaturmavakuutus kattaa tapaturmien hoitokuluja (kuten lääkärikäynnit) sekä sisältää turvaa pysyvän vammautumisen ja tapaturmaisen kuoleman varalta.
  • Liittovakuutukseen sisältyy myös matkatavaravakuutus, joka korvaa matkatavaroille aiheutuvia vahinkoja 1 120 euroon asti. Omavastuu vakuutuksessa on 150 euroa. Matkatavaravakuutus sisältää myös matkavastuuturvan ja matkaoikeusturvan. 
    
 • Vastuuvakuutus, joka on tarkoitettu ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalle.
  • Vastuuvakuutus antaa turvaa vahingonkorvausvelvollisuuden varalta (koskee henkilövahinkoja ja esinevahinkoja, jotka ammatissasi virheellä tai laiminlyönnillä aiheutat työnantajallesi, työtoverillesi tai sivulliselle henkilölle ja joista voimassa olevan oikeuden mukaan olet korvausvastuussa).​
  • Jos joudut tilanteeseen, jossa arvelet tarvitsevasi tämän vakuutuksen tarjoamaa turvaa, ota yhteyttä ensin Insinööriliittoon.
    
 • Järjestövakuutus, joka on tarkoitettu liiton tilaisuuksissa sattuvien vahinkojen varalle.

Tutustu vakuutusten sisältöön tarkemmin osoitteessa if.fi/ilry

Jäsenenä saat etuja itse otetuista vakuutuksista

Sinulle on tarjolla Suomen edullisin henkivakuutus* 65,1 % normaalihintoja edullisemmin

Henkivakuutus turvaa perheesi taloushuolilta, jos sinulle sattuisi pahin. Saat itsellesi ja puolisollesi henkivakuutuksen 65,1 % normaalihintoja edullisemmin osoitteessa henkivakuutuskuntoon.fi.

Voit myös täydentää liiton ottamaa tapaturmaturvaa Primus-tapaturmavakuutuksella. Samalla voit vakuuttaa edullisesti myös puolisosi. Lapsellesi voit hankkia kattavan tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa aina ja kaikkialla – myös kilpaurheilussa 18-vuotiaaksi asti.
 

Insinööriliiton jäsenenä voit saada jopa 16 % alennusta muista vakuutuksistasi

Pääset mukaan If Etuohjelmaan jo yhdellä vakuutuksella, esimerkiksi autovakuutuksella tai kotivakuutuksella, kun vastaanotat vakuutuspostisi vain sähköisesti Ifin Omille sivuille. Insinööriliiton jäsenenä saat lähes kaikista jatkuvista vakuutuksistasi vähintään 11 prosentin alennuksen. Parhaimmillaan alennuksesi on 16 %, sillä etusi kasvavat asiakkuutesi mukana.

Alennusten lisäksi saat myös muita merkittäviä etuja. Tiesitkö, että jos otat Ifin kautta omakotitalon vakuutuksen, olet oikeutettu maksuttomaan Kunnon Koti -palveluun? Palveluun kuuluu rakennusalan ammattilaisen tekemä omakotitalon tarkastus sekä puhelinneuvonta talon kunnossapitoon liittyen. Noin 500 euron arvoinen palvelu on maksuton lisäetu, jos olet vakuuttanut talosi Laaja- tai LaajaPlus-turvalla.

*Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n tekemä hintavertailu 9/2016. Primus-vakuutukset myöntää Suomen vanhin henkivakuutusyhtiö Kaleva, jonka asiamiehenä toimii If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike.