Jäsenmaksualennuksen hakeminen

Voit hakea alennusta jäsenmaksuun pystyessäsi osoittamaan alennusperusteen alkamisen tai voimassaolon. Jos alennusperusteesi on pitkäkestoinen, sinun tulee hakea alennusta jokaiselle vuodelle erikseen. Poikkeuksena tästä on pysyvä eläkeläisjäsenyys, jota ei tarvitse sen myöntämisen jälkeen hakea uudelleen.

Alennusta voit hakea kätevästi Insinööriliiton jäsensivuilla olevan eAsioinnin kautta. Alennushakemuksen löydät eAsioinnin Jäsenmaksut-välilehdeltä. Kirjautumiseen tarvitset jäsennumerosi. Ensimmäisellä kerralla kirjautumiseen vaaditaan myös vahva tunnistautuminen. EAsioinnissa voit hakea alennusta kaikilla alennusperusteilla pysyvää eläkeläisjäsenyyttä lukuun ottamatta. Eläkeläisjäsenyyttä haetaan toimittamalla erillinen alennushakemuslomake Insinööriliiton asiakaspalveluun.

Alla olevasta painikkeesta pääset kirjautumaan jäsensivuille ja eAsiointiin:

Mikäli haet Insinööriliiton eläkeläisjäsenyyttä tai jotakin muuta alennusta pdf-lomakkeella, toimi näin:

1 Täytä Insinööriliiton jäsenmaksualennushakemuslomake.

Aktiivisen pdf-lomakkeen voi täyttää ja tallentaa sähköisesti. Myös allekirjoituskohdan voi täyttää sähköisesti. Jos täyttämäsi tiedot eivät tallennu lomakkeelle, tallenna lomake ensin laitteellesi. Selaimien PDF-lukuohjelmat eivät välttämättä tallenna tietoja.

2 Tarkista alta alennusperusteesi tiedot ja vaadittava liite. Liitettä ei tarvitse lisätä hakemukseen, mutta se tulee toimittaa, mikäli pyydämme sitä erikseen. Poikkeuksena on eläkeläisjäsenyys, jolloin eläkepäätös tulee aina liittää hakemuksen mukaan.

Työttömyys/lomautus, päätoiminen opiskelu, erityisen alhaiset tulot, palkaton perhevapaa, eläkeläisjäseneksi siirtyminen, pitkäaikainen sairaus, ulkomailla oleskelu, varusmies-/siviilipalvelu, vuorotteluvapaa.

Voit hakea alennusta myös muulla vastaavalla syyllä ja toimittaa tähän sopivan liitteen.

Alennusoikeuden todentava liite haettavalta vuodelta tulee sinulla olla olemassa ennen hakemuksen toimittamista, vaikka sitä ei tarvitsekaan laitaa hakemuksen liitteeksi. Liite tulee toimittaa, mikäli sitä erikseen pyydämme. Poikkeuksena on eläkeläisjäsenyys, jolloin eläkepäätös tulee liittää hakemuksen mukaan.

3 Toimita hakemus Insinööriliiton asiakaspalveluun.

Lähetä hakemus osoitteeseen asiakaspalvelu@ilry.fi

Jos lähetät hakemuksen postitse, voit käyttää alla olevaa vastauslähetystunnusta. Postimerkkiä ei tällöin tarvita.

Insinööriliitto IL ry / Alennus

Tunnus 5005120

00003 Vastauslähetys