Jäsenmaksualennuksen hakeminen

Voit hakea alennusta jäsenmaksuun, kun pystyt osoittamaan alennusperusteen alkamisen tai voimassaolon. Jos alennusperuste on pitkäkestoinen, sinun tulee hakea alennusta jokaiselle vuodelle erikseen. Poikkeuksena tästä on pysyvä eläkeläisjäsenyys, jonka perusteella annettua alennusta ei tarvitse hakea uudelleen sen myöntämisen jälkeen.

Alennusta voi hakea kätevästi Insinööriliiton Jäsensivuilla olevan eAsioinnin kautta. Alennushakemus sijaitsee Jäsenmaksut-välilehdellä. eAsioinnissa voi hakea alennusta kaikilla alennusperusteilla pysyvää eläkeläisjäsenyyttä lukuun ottamatta. Eläkeläisjäsenyyttä haetaan toimittamalla erillinen alennushakemuslomake Insinööriliiton asiakaspalveluun.

Mikäli haet alennusta pdf-lomakkeella, toimi näin:

 1. Lataa ja täytä Insinööriliiton Jäsenmaksualennushakemus. Aktiivisen pdf-lomakkeen voi täyttää allekirjoituksineen sähköisesti. Jos täyttämäsi tiedot eivät tallennu lomakkeelle, tallenna lomake ensin laitteellesi. Selaimien PDF-lukuohjelmat eivät välttämättä aina tallenna tietoja.

 2. Tarkista alennusperusteesi tiedot ja siihen vaadittava liite. Liitettä ei tarvitse lisätä hakemukseen, mutta se tulee toimittaa, mikäli pyydämme sitä erikseen. Poikkeuksena on eläkeläisjäsenyys, jolloin eläkepäätös liitetään aina hakemuksen mukaan.

  Alennusoikeuden todentava liite haettavalta vuodelta tulee kuitenkin olla olemassa ennen hakemuksen toimittamista.

 3. Toimita hakemus Insinööriliiton asiakaspalveluun joko sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@ilry.fi tai postitse osoitteeseen
  Insinööriliitto IL ry / Alennus,
  Tunnus 5005120
  00003 Vastauslähetys
  Kun käytät vastauslähetystunnusta, et tarvitse postimerkkiä.