Insinööri-, opiskelija- ja eläkeläisjäsenyys

Insinöörijäsen/jäsen

Insinööriliiton jäseniä ovat insinöörit ja muut tekniikan alan asiantuntijat. Insinööriliittoon kuulutaan alueellisen tai valtakunnallisen jäsenjärjestön kautta. Insinööriliitolla on 30 alueellista jäsenjärjestöä sekä kahdeksan valtakunnallista jäsenjärjestöä. Sopiva jäsenjärjestö valitaan liittymisen yhteydessä.

Insinööriyrittäjä voi myös kuulua Insinööriliittoon.

Liiton yrittäjäjäsenyys

Jäsenmaksu

Jäsenmaksu määräytyy jäsenjärjestön mukaan. Se sisältää liiton ja jäsenjärjestön jäsenmaksut sekä työttömyyskassan maksun, jos olet liittynyt työttömyyskassaan Insinööriliiton kautta.

Lue lisää liiton jäsenmaksuista

Opiskelijajäsen

Insinööriksi, rakennusarkkitehdiksi tai rakennusmestariksi opiskelevat kuuluvat Insinööriliittoon Insinööriopiskelijaliitto IOL:n kautta. Tietoalan opiskelijat kuuluvat Insinööriliittoon Tietoalan kautta. Opiskelijajäsenyys sisältää kaikki Insinööriliiton edut ja palvelut.

Opiskelijajäsenen jäsenmaksu

Opiskelijajäsenyyden jäsenmaksu opiskelijajäsenyyden ajalta on 30 euroa, joka laskutetaan liittymisen yhteydessä. Jäsenmaksu kattaa opiskelijajäsenyyden valmistumiseen asti, kuitenkin enintään viisi vuotta. Viiden vuoden jäsenyysajan täytyttyä 30 euron jäsenmaksu peritään vuosittain valmistumiseen asti (Tietoala 1.1.2020 alkaen, aiempi jäsenyysaika lasketaan mukaan 5 vuoden kestoa huomioitaessa).

Insinööriliiton kautta Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon kuuluvilta opiskelijajäseniltä laskutetaan lisäksi vuosittain KOKO-kassan jäsenmaksu. Vuonna 2020 työttömyyskassamaksu on 66 euroa.

Muutokset opintotiedoissa

Opintotiedot on pidettävä ajan tasalla opiskelujäsenyyden ajan. Opintotietoja, kuten arvioitua valmistumispäivää, oppilaitosta ja opintosuuntaa voi päivittää jäsensivuilla. Jäsensivuilla voit myös liittyä työttömyyskassan jäseneksi, mikäli olet palkkatyösuhteessa. Kaikista muutoksista voi ilmoittaa myös asiakaspalveluun.

Jäsensivuille kirjautuminen

Valmistuminen

Kun opiskelijajäsen valmistuu, hänen pitää tehdä valmistumisilmoitus. Voit tehdä valmistumisilmoituksen valmistuttuasi tai aikaisintaan kuukautta ennen valmistumistasi. Valmistumisesta voit ilmoittaa vaivattomimmin jäsensivuilla. Valmistumisesta voi ilmoittaa myös asiakaspalveluun.

Opiskelijajäsenyys siirtyy aina valmistumispäivästä alkaen Insinööriliiton alueellisen järjestön jäsenyydeksi, ellei jäsen ole muuta ilmoittanut. Jäsenjärjestö määräytyy oletuksena postiosoitteen perusteella. Tietoalan opiskelijat siirtyvät Tietoalan jäseniksi, ellei jäsen ole muuta ilmoittanut.

Kun olet liittynyt jäseneksi opiskeluaikana, saat valmistumisesi jälkeen alennusta Insinööriliiton jäsenyydestä ensimmäisen 18 kuukauden ajan ilman erillistä alennushakemusta. Vuonna 2020 alennus on 14 euroa kuukausittaisesta jäsenmaksusta.

Lisätietoa valmistuvalle ja valmistumisilmoitus

Eläkeläisjäsen

Työuran päättyminen ei tarkoita eroa omasta ammattikunnasta, liiton jäsenyys jatkuu myös eläkkeellä. Eläkeläisjäsenyys sisältää kaikki Insinööriliiton edut ja palvelut. Vakuutuksien voimassaolo päättyy sen vuoden loppuun, jona jäsen täyttää 90 vuotta.

Eläkeläisen jäsenmaksu

Eläkeläisjäsenyyden jäsenmaksu laskutetaan vuosimaksuna, joka sisältää Insinööriliiton sekä jäsenjärjestön osuudet.

Lue lisää eläkeläisen jäsenmaksusta

Eläkeläisjäsenyyden hakeminen

Eläkeläisjäseneksi voi siirtyä jäädessään pysyvälle eläkkeelle. Eläkeläisjäsenyys edellyttää Insinööriliiton kautta olevan työttömyyskassan jäsenyyden lakkauttamista.

Eläkeläisjäsenyyttä voi hakea toimittamalla Insinööriliiton asiakaspalveluun jäsenmaksualennushakemuksen, eroilmoituksen kassasta sekä kopion eläkepäätöksestä.

Eläkkeelle siirtyminen ja alennuksen hakeminen