Insinööriyrittäjän kannattaa kuulua Insinööriliittoon.  Insinööriliiton jäsenistä pää- tai sivutoimisena yrittäjänä toimii neljä prosenttia. Suurin osa yrittäjistä on sivutoimisia, päätoimisia yrittäjiä on alle prosentti. Noin kolme prosenttia jäsenistä toimii sivutoimisena ammatinharjoittajana tai freelancerina. 

Käytännössä kaikki liiton edut ja palvelut ovat myös yrittäjäjäsenten käytettävissä. Saat käyttöösi työoikeudelliset palvelut, työelämäoppaat, vakuutukset vakuutusehtojen mukaisesti sekä muut jäsenpalvelut ja -edut.

Insinööriliiton vastuuvakuutus koskee itsenäisinä yrittäjinä toimivia henkilöjäseniä, jotka pää- ja sivutoimisesti yksin ilman alaisia suorittavat toimeksiantoja. Yrittäjäjäsenen kannattaa ottaa yritystoimintaansa varten myös varsinainen yrittäjävakuutus vakuutusyhtiöstä.

Jos olet päätoiminen yrittäjä, työttömyysturva kannattaa järjestää Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassasta: http://www.ayt.fi/fi/jaseneksi

AKY  Akavalaiset yrittäjät 

Yrittäjäksi haluavien ja yrittäjänä toimivien insinöörien palvelut ovat laajentuneet, sillä Insinööriliitto on vuodesta 2018 ollut AKY – Akavalaiset yrittäjät järjestön jäsen.

AKY:n palveluihin kuuluu tapahtumia, koulutuksia, verkostoitumista, edunvalvontaa ja neuvontaa. AKY on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö. Insinööriliiton yrittäjäjäsen voi hankkia AKY:n kautta etuhintaan Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin. AKY:n kautta hankittu paketti ei sisällä jäsenyyttä Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksissä.

Tutustu toimintaan AKY:n verkkosivuilla.

Palvelupaketti maksaa 93 euroa vuodessa ja sisältää seuraavat palvelut ja edut:

 • Yrittäjäsanomat – jäsenlehti 6 numeroa vuodessa
 • asiakirjapankki
 • neuvontapalvelut, arkisin klo 9-16, puh. (09) 229 221
 • jäsenkortti ja jäsenedut, www.yrittajat.fi/jasenedut
 • seminaarit jäsenhintaan, www.yrittajat.fi/koulutus
 • näkyvyys uudistetussa Synergiassa jäsenen niin halutessa, http://synergia.yrittajat.fi
 • kirjautuminen jäsensivuille omalla jäsennumerolla
 • Suomen Yrittäjien uutiskirje kaksi kertaa kuukaudessa

Palvelupaketti tilataan Suomen Yrittäjien sivuilta.

Hyödynnä jäsenyytesi myös yrittäjänä

 • Jäsensivujen kautta saat käyttöösi Yrittäjän oppaan.
 • Liiton koulutukset tarjoavat hyödyllisiä tietoja ja taitoja myös yrittäjälle. Ajankohtaiseen koulutustarjontaan voit tutustua koulutuskalenterissa. Koulutusta järjestetään myös yrittäjyyteen liittyen. Vuoden alussa on tarjolla Yrittäjän viisasten kivet -webinaarisarja. Sarjan viidestä webinaarista tulee jäsenten käyttöön myös tallenteet.
 • Palkkaneuvonnasta saat apua oman työsi hinnoitteluun. Jos olet palkkamassa työntekijöitä, saat apua oikean palkkatason määrittelyyn.
 • Insinööriliiton Työpaikkatori on ilmainen kanava tekniikan ammattilaisten rekrytointiin.
 • Liiton ja jäsenjärjestöjen tilaisuudet ovat hyviä mahdollisuuksia laajentaa verkostojaan. Yhteisen asian äärellä saatat tutustua tulevaan työntekijään tai yhteistyökumppaniin tai asiakasyrityksen avainhenkilöihin.

Ilmoita yrittäjyydestäsi liiton asiakaspalveluun, joka auttaa myös kaikkiin yrittäjäjäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä, puh. 0201 801 801 (8,4 snt/min), arkisin klo 9–16, asiakaspalvelu(at)ilry.fi.

Jos et vielä ole Insinööriliiton jäsen, tutustu ja liity.