Insinööriliitto on työelämän kumppanisi aina opiskeluajoista eläkepäiviin. Jos pohdit miksi kuulua liittoon tai harkitset jopa eroa, tutustu tämän sivun tietoihin ja arvioi, onko ero varmasti sinulle oikea ratkaisu. Jos päädyt päättämään jäsenyytesi, eroilmoituslomakkeelle pääset tämän sivun lopussa.

Jäsenmaksun osuus keskiansioistaTiesitkö, että

 • Insinööriliiton jäsenenä voit olla elämäntilanteesta riippumatta. Jatko-opiskelu, perhevapaat tai alan vaihto eivät vaikuta siihen, ettetkö voisi pysyä liiton jäsenenä.
 • Liiton jäsenyyteen ei vaikuta se, millä alalla tai millä toimiasematasolla työskentelet. Insinööriliittoon voi kuulua uran eri vaiheissa aina opiskeluista eläkevuosille.
 • Jokainen saa päättää itse minkä ammattiliiton jäsenenä haluaa olla, riippumatta siitä, miten muut ovat työpaikalla järjestäytyneet.
 • Liiton asiantuntijat palvelevat kaikkia jäseniä ja auttavat esimerkiksi työehtosopimuksen tulkinnassa, vaikka kyseinen sopimus ei olisi Insinööriliiton tai akavalaisten neuvottelujärjestöjen sopima.

Monta hyvää syytä kuulua Insinööriliittoon

Ammattikunnan yhteinen edunvalvonta on myös sinun etusi

Jäsenmaksulaskelma -palveluiden ja etujen arvo

 • Edunvalvonnan avulla parannetaan insinöörien ja tekniikan alan ammattilaisten työllisyyttä, ammatillista arvostusta sekä kehitetään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työelämässä
 • Työmarkkinaedunvalvonnalla vaikutetaan jäsenten palkkaukseen ja työehtoihin sekä lainsäädännön että työ- ja virkaehtosopimusten kautta

Työsuhdepalvelut tukevat kaikissa työelämän tilanteissa

 • Työsopimuksen ja muiden työsuhteen sopimusten kommentointi, tes-tulkinta, erimielisyys työnantajan kanssa
 • Kiistatilanteissa liiton lakimies on tukena ja asiaasi hoidetaan tilanteen vaatiessa eteenpäin. Tutustu tarkemmin millaisissa tilanteissa jäsenet ovat saaneet apua: www.ilry.fi/lakimiesauttaa

Tekniikan alan osaajille räätälöidyt urapalvelut auttavat kehittämään uraa ja osaamistasi

 • Saat uravalmentajan tukea työuran muutostilanteissa ja urahaaveiden toteuttamisessa
 • Onnistut palkkaneuvottelussa valmistautumalla asiantuntijan vinkeillä
 • Kehität ammatillista osaamistasi ja laajenna verkostoasi koulutuksissa ja tapahtumissa

Kattavat edut vapaa-ajalle

Insinööriliitto haluaa palvella sinua laadukkaasti erilaisissa elämäntilanteissa. Voit tutustua tarkemmin miten liitto auttaa sinua muutamissa esimerkkitilanteissa.

Kun olet vaihtamassa työpaikkaa

Kun olet valmistumassa insinööriksi

Kun olet jäämässä työttömäksi

Yrittäjänäkin voi olla liiton jäsen

Jos haluat keskustella jäsenyyden jatkosta Insinööriliiton asiantuntijan kanssa, jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä sinuun toivomallasi tavalla.

Miten eroan liitosta?

Jos haluat erota Insinööriliitosta, täytä eroilmoitus. Käyttämällä eroilmoituslomaketta erosi käsittely hoituu nopeammin ja helpommin, kun saamme kaikki tarvittavat tiedot jäsenyytesi päättämistä varten.

Jäsennumerosi löydät jäsenkortin lisäksi Insinööri-lehden takasivun osoitekentästä.