Liiton asiakaspalvelu auttaa kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä.
Ota yhteyttä puh. 0201 801 801 (8,4 snt/min), arkisin klo 9–16 ja asiakaspalvelu(at)ilry.fi.

 

Insinöörijäsen/jäsen

Yleistä jäsenyydestä

Insinööriliittoon kuulutaan alueellisen tai valtakunnallisen jäsenjärjestön kautta. Insinööriliitolla on 30 alueellista jäsenjärjestöä sekä kuusi valtakunnallista jäsenjärjestöä. Sopiva jäsenjärjestö valitaan liittymisen yhteydessä.

Jäsenmaksu määräytyy jäsenjärjestön mukaan. Se sisältää liiton ja jäsenjärjestön jäsenmaksut sekä työttömyyskassan maksun, jos olet liittynyt työttömyyskassaan Insinööriliiton kautta.

Jäsenmaksutaulukko jäsenjärjestöittäin (pdf)
Eläkeläisjäsenten jäsenmaksutaulukko jäsenjärjestöittäin (pdf)
Jäsenmaksutaulukko valmistuvat Insinöörit - IOL jäsenet (pdf) 

Elämäntilanteen muuttuessa, kuten esimerkiksi työttömyyden, lomautuksen tai opiskelun aikana, jäsenmaksusta voi saada alennusta.

Muutokset jäsentiedoissa

Voit päivittää jäsentietosi sekä tehdä muutoksia jäsenyyteen muutospyyntönä jäsennäkymässä. Jäsennäkymään pääset kirjautumalla jäsensivuille.

Jäsentiedot voi päivittää myös ottamalla yhteyttä liiton asiakaspalveluun.

 

Opiskelijajäsen

Yleistä opiskelijajäsenyydestä

Insinööriopiskelijat kuuluvat Insinööriliittoon Insinööriopiskelijaliitto IOL:n kautta.

Opiskelijajäsenyyden jäsenmaksu opiskeluajalta on 30 euroa, joka laskutetaan liittymisen yhteydessä. Jäsenmaksu kattaa opiskelijajäsenyyden valmistumiseen asti, kuitenkin enintään viisi vuotta. Viiden vuoden jäsenyysajan täytyttyä 30 euron jäsenmaksu peritään vuosittain valmistumiseen asti.

Insinööriliiton kautta Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon kuuluvilta opiskelijajäseniltä laskutetaan lisäksi vuosittain KOKO-kassan jäsenmaksu. Vuonna 2019 työttömyyskassamaksu on 75 euroa.

Muutokset opintotiedoissa

Opintotiedot on pidettävä ajan tasalla opiskelujäsenyyden ajan. Opintotietoja, kuten arvioitua valmistumispäivää, oppilaitosta ja opintosuuntaa voi päivittää muutospyynnöllä Jäsennäkymässä. Jäsennäkymässä voit myös liittyä työttömyyskassan jäseneksi, mikäli olet palkkatyösuhteessa. Jäsennäkymään pääset kirjautumalla jäsensivuille. Kaikista muutoksista voi ilmoittaa myös asiakaspalveluun.

Valmistuminen

Kun opiskelijajäsen valmistuu, hänen pitää tehdä valmistumisilmoitus. Voit tehdä valmistumisilmoituksen valmistuttuasi tai aikaisintaan kuukautta ennen valmistumistasi. Valmistumisesta voit ilmoittaa vaivattomimmin valmistumislomakkeella jäsensivuilla. Halutessasi voit tehdä ilmoituksen myös jäsensivujen muutosnäkymässä, PDF-lomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Opiskelijajäsenyys siirtyy aina valmistumispäivästä alkaen Insinööriliiton alueellisen järjestön jäsenyydeksi, ellei jäsen ole muuta ilmoittanut. Jäsenjärjestö määräytyy oletuksena postiosoitteen perusteella.

Kun olet liittynyt jäseneksi opiskeluaikana, saat valmistumisesi jälkeen alennusta Insinööriliiton jäsenyydestä ensimmäisen 18 kuukauden ajan ilman erillistä alennushakemusta. Vuonna 2019 alennus on 14 euroa kuukausittaisesta jäsenmaksusta.

 

Eläkeläisjäsen

Yleistä eläkeläisjäsenyydestä

Eläkeläisjäsenyys sisältää kaikki Insinööriliiton edut ja palvelut. Vakuutuksien voimassaolo päättyy sen vuoden loppuun, jona jäsen täyttää 70 vuotta.

Eläkeläisjäsenyyden jäsenmaksu laskutetaan vuosimaksuna, joka sisältää Insinööriliiton sekä jäsenjärjestön osuudet.

Eläkeläisjäsenyyden hakeminen

Eläkeläisjäseneksi voi siirtyä jäädessään pysyvälle eläkkeelle. Eläkeläisjäsenyys edellyttää Insinööriliiton kautta olevan työttömyyskassan jäsenyyden lakkauttamista.

Eläkeläisjäsenyyttä voi hakea toimittamalla Insinööriliiton asiakaspalveluun jäsenmaksualennushakemuksen. Jos eläkkeelle siirtyy kesken vuoden, myönnetään eläkeläisjäsenyys seuraavasta täydestä vuodesta alkaen.

 

Jäsenkortti

Insinööriliiton jäsenkortti on voimassa useamman vuoden kerrallaan jäsenkortissa näkyvään viimeisen voimassaolokuukauden loppuun saakka. Uusi jäsenkortti toimitetaan automaattisesti ennen vanhan kortin voimassaoloajan päättymistä sekä liittymisen yhteydessä. Uutta jäsenkorttia ei kuitenkaan toimiteta, mikäli jäsenmaksuja on erääntynyt.

Jos jäsenkortti katoaa, rikkoutuu tai jäsenkortissa olevat tiedot ovat muuttuneet, ota yhteyttä liiton asiakaspalveluun. Uusi jäsenkortti toimitetaan postitse noin kahden viikon kuluessa tilauksesta.

Jäsenkortti toimii jäsenyyteen sisältyvän matkavakuutuksen todistuksena. Vakuutus tiedot ovat jäsenkortin kääntöpuolella. Matkavakuutus sisältyy jäsenyyteen sen vuoden loppuun, jona jäsen täyttää 70 vuotta.
Jäsenkortti toimii lisäksi jäsenyystodistuksena tapahtumissa sekä alennuskorttina Teboil-huoltoasemilla ja Member+ jäsenetupalvelun etuja hyödynnettäessä.