Liiton asiakaspalvelu auttaa kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä.
Ota yhteyttä puh. 0201 801 801 (8,4 snt/min), arkisin klo 9–16 ja asiakaspalvelu(at)ilry.fi.

 

Insinöörijäsen/jäsen

Yleistä jäsenyydestä

Insinööriliittoon kuulutaan alueellisen tai valtakunnallisen jäsenjärjestön kautta. Insinööriliitolla on 30 alueellista jäsenjärjestöä sekä kahdeksan valtakunnallista jäsenjärjestöä. Sopiva jäsenjärjestö valitaan liittymisen yhteydessä.

Jäsenmaksu määräytyy jäsenjärjestön mukaan. Se sisältää liiton ja jäsenjärjestön jäsenmaksut sekä työttömyyskassan maksun, jos olet liittynyt työttömyyskassaan Insinööriliiton kautta.

2020 jäsenmaksutaulukot:

Jäsenmaksutaulukko jäsenjärjestöittäin (pdf)

Eläkeläisjäsenten jäsenmaksutaulukko jäsenjärjestöittäin (pdf)

Jäsenmaksutaulukko valmistuvat insinöörit - IOL jäsenet (pdf)

Elämäntilanteen muuttuessa, kuten esimerkiksi työttömyyden, lomautuksen tai opiskelun aikana, jäsenmaksusta voi saada alennusta.

Muutokset jäsentiedoissa

Voit päivittää jäsentietosi sekä tehdä muutoksia jäsenyyteen muutospyyntönä jäsennäkymässä. Jäsennäkymään pääset kirjautumalla jäsensivuille.

Jäsentiedot voi päivittää myös ottamalla yhteyttä liiton asiakaspalveluun.

 

Opiskelijajäsen

Yleistä opiskelijajäsenyydestä

Insinööriopiskelijat kuuluvat Insinööriliittoon Insinööriopiskelijaliitto IOL:n kautta.
Tietoalan opiskelijajäsenet kuuluvat Insinööriliittoon Tietoala Ry:n kautta.

Opiskelijajäsenyyden jäsenmaksu opiskeluajalta on 30 euroa, joka laskutetaan liittymisen yhteydessä. Jäsenmaksu kattaa opiskelijajäsenyyden valmistumiseen asti, kuitenkin enintään viisi vuotta. Viiden vuoden jäsenyysajan täytyttyä 30 euron jäsenmaksu peritään vuosittain valmistumiseen asti.Tietoalan opiskelijajäsenien osalta sama käytäntö on alkanut 1.1.2020 (aiemmat opinnot lasketaan mukaan viiden vuoden kertymää määritettäessä).

Insinööriliiton kautta Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon kuuluvilta opiskelijajäseniltä laskutetaan lisäksi vuosittain KOKO-kassan jäsenmaksu. Vuonna 2020 työttömyyskassamaksu on 66 euroa.

Muutokset opintotiedoissa

Opintotiedot on pidettävä ajan tasalla opiskelujäsenyyden ajan. Opintotietoja, kuten arvioitua valmistumispäivää, oppilaitosta ja opintosuuntaa voi päivittää muutospyynnöllä Jäsennäkymässä. Jäsennäkymässä voit myös liittyä työttömyyskassan jäseneksi, mikäli olet palkkatyösuhteessa. Jäsennäkymään pääset kirjautumalla jäsensivuille. Kaikista muutoksista voi ilmoittaa myös asiakaspalveluun.

Valmistuminen

Kun opiskelijajäsen valmistuu, hänen pitää tehdä valmistumisilmoitus. Voit tehdä valmistumisilmoituksen valmistuttuasi tai aikaisintaan kuukautta ennen valmistumistasi. Valmistumisesta voit ilmoittaa vaivattomimmin valmistumislomakkeella jäsensivuilla. Halutessasi voit tehdä ilmoituksen myös jäsensivujen muutosnäkymässä, PDF-lomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Opiskelijajäsenyys siirtyy aina valmistumispäivästä alkaen Insinööriliiton alueellisen järjestön jäsenyydeksi, ellei jäsen ole muuta ilmoittanut. Jäsenjärjestö määräytyy oletuksena postiosoitteen perusteella. Tietoalan opiskelijajäsenet siirtyvät Tietoala ry:n jäseniksi, ellei jäsen muuta omatoimisesti ilmoita.

Kun olet liittynyt jäseneksi opiskeluaikana, saat valmistumisesi jälkeen alennusta Insinööriliiton jäsenyydestä ensimmäisen 18 kuukauden ajan ilman erillistä alennushakemusta. Vuonna 2020 alennus on 14 euroa kuukausittaisesta jäsenmaksusta.

 

Eläkeläisjäsen

Yleistä eläkeläisjäsenyydestä

Eläkeläisjäsenyys sisältää kaikki Insinööriliiton edut ja palvelut. Vakuutuksien voimassaolo päättyy sen vuoden loppuun, jona jäsen täyttää 90 vuotta.

Eläkeläisjäsenyyden jäsenmaksu laskutetaan vuosimaksuna, joka sisältää Insinööriliiton sekä jäsenjärjestön osuudet.

Eläkeläisjäsenyyden hakeminen

Eläkeläisjäseneksi voi siirtyä jäädessään pysyvälle eläkkeelle. Eläkeläisjäsenyys edellyttää Insinööriliiton kautta olevan työttömyyskassan jäsenyyden lakkauttamista.

Eläkeläisjäsenyyttä voi hakea toimittamalla Insinööriliiton asiakaspalveluun jäsenmaksualennushakemuksen. Jos eläkkeelle siirtyy kesken vuoden, myönnetään eläkeläisjäsenyys seuraavasta täydestä vuodesta alkaen.

 

Jäsenkortti

Insinööriliiton mobiilisovellus käy myös sähköisestä jäsenkortista, jolloin jäsenkorttisi, jäsennumerosi ja vakuutustodistuksesi ovat aina mukanasi. Sillä saat kaikki samat jäsenedut kuin muovikortilla, vain Teboil alennusta ei voi saada. Sovelluksen voit ladata älypuhelimeesi maksutta Google Play  ja Apple App Store -sovelluskaupoista. Sovelluksen käyttö edellyttää voimassaolevan jäsenyyden.

Jo toimitetut muoviset jäsenkortit ovat voimassa vuoteen 2022 saakka. Mikäli tarvitset perinteistä, muovista jäsenkorttia, eikä sinulle ole sellaista aiemmin toimitettu, voit tilata sen jäsensivuilta.