Pikavinkit suosittelutilanteeseen

 1. Tutustu tuotteeseen eli liiton palveluihin ja etuihin
   
 2. Kuuntele ja yritä ymmärtää mikä keskustelukumppanillesi tärkeää
   
 3. Keskustele, perustele omat näkökulmasi, mutta arvosta myös toisen mielipidettä
   
 4. Tuo esiin niitä asioita, jotka ovat toisen elämäntilanteessa tärkeitä (esim. työuran alkuvaiheessa olevalle urapalvelut)
   
 5. Pysy rauhallisena, älä provosoidu
   
 6. Viimeistele: kun olet keskustellut, mene suoraan asiaan ja kysy: haluaisitko liittyä jäseneksi?

Täytä ja tulosta tästä Suosittelen! -lomake, jota voit käyttää jäsensuosittelusi tukena. Lomakkeen avulla voit kertoa minkä vuoksi liiton jäsenyyttä suosittelet. Lomake sisältää myös perustietoa liitosta sekä yhteystiedot ja liittymisohjeet. 

Tästä voit tulostaa myös Miksi Insinööriliitto? -esitteen suosittelun tueksi tai omaan käyttöösi. Löydät esitteestä tarkempaa tietoa Insinööriliitosta ja jäsenyyden hyödyntämisestä.

Miksi kannattaa liittyä?

 • Monipuoliset urapalvelut, jotka on räätälöity tekniikan alan ammattilaisille. Verkkotyökalut, koulutukset ja henkilökohtainen ohjaus auttavat luovimaan uraa haluttuun suuntaan. CV:n ja työhakemuksen kommentointi ammattilaisen toimesta auttaa työhaastatteluun pääsyssä ja uralla etenemisessä. Lisäksi palkkaneuvonnasta saa apua palkkapyynnön määrittelyyn ja perusteluihin.
   
 • Asiantunteva työsuhdeneuvonta auttaa ratkaisemaan työsuhteeseen liittyviä kitkatilanteita. Työsopimus on taloudellisesti elämän tärkein sopimus, joka kannattaa tarkistuttaa ennen allekirjoittamista liiton asiantuntijalla. Liiton lakimiehet tarkistavat myös kilpailukielto-, salassapito-, sitouttamis-, johtaja- ja ulkomaankomennussopimuksia.
   
 • Työehtosopimukset ja valtakunnalliset raamisopimukset mahdollistavat yhteiskunnan kilpailukyvyn kokonaishallinnan (palkkakehitys, teollisuuspolitiikka, vero- ja sosiaaliratkaisut). Sopimukset ovat myös yksilön eduksi.
   
 • Kattavat vakuutukset turvaavat sekä työelämää että vapaa-aikaa.
   
 • Ammatillinen verkostoituminen on tärkeää ja saattaa luoda yllättäviäkin yhteistyön paikkoja. Liiton ja jäsenjärjestön tilaisuuksissa voi löytää uusia tuttavuuksia ja vahvistaa verkostoaan.
   
 • Ammattiylpeys on oman osaamisen ja ammattikunnan arvostusta. Kuulumalla Insinööriliittoon olet omiesi joukossa.
   
 • Liiton jäsenyydestä on hyötyä myös vapaa-ajalla, sillä jäsenyyteen sisältyy erilaisia arkea helpottavia etuja ja palveluja.
   

Tule mukaan liiton some-kanaviin

Facebook: www.facebook.com/insinooriliitto
Instagram: www.instagram.com/insinooriliitto
Twitter: twitter.com/insinooriliitto ja twitter.com/insinoorilehti
LinkedIn: Insinööriliitto -sivu, ryhmät Parempaan työpäivään ja Uraportti.